İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıktan sonra İmamoğlu, yönetim kademeleri için atamaları yaparken örgüt içerisinden isimleri görmeyince soğuk duş etkisinden öte onu başkanlığa taşıyan siyasi akarsular siyasi buza dönüştü. Peki, problem ne idi?  Ülkeyi yönetmeye aday olan bir partinin İstanbul’u yönetmek için tercih edilecek liyakatli kadrosu yokmuş gibi davranmak elbette ki mümkün değildi. Üstelik sokaklara taşan kadrolar varken. Milyonlarca insanın sadece kılıç kalkan gösteri ekibi olarak görülemeyeceği ve değerlendirilmeyeceği aşikâr iken sonuçta yapılmış yanlış atamalardan sonra süreç bir değişime girse de örgütün farkındalığına dair dokunuşlara ve atamalara şahit olduk.

‘Atamalar kimi güçlendiriyor?’

Lakin atamalarda sihirli değneğin kimin elinde, kimin iki dudağının arasında olduğunu, hangi niteliklere ve liyakate göre isimler belirlendiğini dışarda kalan isimleri düşündüğümüzde televizyonlarda gizemi çözülmemiş sözde gizemli olayların ve suni kurguların yapımcısı olan Saadettin Teksoy’u hatırlamadan edemiyorum.  Sadettin Teksoy yumurtlayan horozun gizemine izleyicileri “şok”,  “şok”  “şok” larla arada “reklamlarla”  ikna etmeye çalışıyordu. Şimdi de siyasi fenomenler horozların çok olduğu yerlerde doğan güneşin sabahının sadece kendileri için olmayacağını bildiklerinden dolayı şu anda ki mevcut statüleri üzerinden kendi güçlerinin ve otoritelerinin kuluçkasına yatmış horozları atamalarla tavuklaştırarak kendilerini tek horoza dönüştürmüşlerdir. Dikkat edin her bölgenin yerel horozları iş başındadır. Yerelde vatan millet hassasiyetleri ile yola çıkanlar kuluçkalarda mahsur kalmışlardır. Ya kuluçkaya yatmayanlar? Onlar ise bu örgütün iradesinin uyanışı için hala mücadele etmektedirler.

‘CHP donanımlı kadrolarını neden yok sayıyor’

Sorarım size partimiz değerlerinden Doç. Dr. Turan Karagülle hocamız binlerce üniversitede öğrenci yetiştirmiş biri olarak niçin göz ardı edildi hep, sorarım size Mak. Müh. Feramus Öztürk gibi bir değer belediyenin AKP dönemindeki yolsuzluk çarkının tezgâhının nasıl işlediğini, nasıl önlem alınması gerektiğini, ihale maliyetlerinin nasıl düşürüleceğine dair somut, pratik önerileri olan bu partinin öz evladı sol ve sosyal demokrat siyasi birikimi niye göz ardı edildi?  Sol geleneğin içinden gelen yeminli Mali Müşavir Hasan Tapan gibi değer üreten bu kişi İstanbul’un mali yönetiminde ki planlama ve projelerde niçin değerlendirilmez? İyi eğitimli gençlerimizden Atakan Pozam, Burak Yıldırım, Kaan Pozam niçin değerlendirilmez? Önceki dönem il genel meclis üyemiz Murat Tolga Erdoğan gibi savaşçı bir arkadaşımız mahalle delegesi gibi bir göreve bile layık görülmedi neden? Belediye başkanlığı aday adaylığında kendisine teklif götürülerek adaylaştırılan ancak sadece ön seçim olması koşulu ile belediye başkanlığına aday olurum diyen kendisini örgüte ve örgütün iradesinin tecelli ettiği demokrasi sandığına teslim eden ön seçim olmayınca da adaylıktan çekilen, onlarca öğrencinin eğitimine ve partimize maddi ve manevi katkıları olan, vizyon ortaya koyan değerli makale ve yazıları ortada iken mütevazi kişiliği ile eğilip bükülmeyen Mak.Müh. olan Adem Çekem’e neden görev verilmez?

‘Partiye siyasetine güç katacaklar buharlaştırılıyor’

Yurtdışında eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine hizmet etmeyi tercih edip, vatana bağlılığı ile bilinen Mustafa Kemal’in mücadele yoldaşı dedesinin izinde giden, sosyal demokrat, uzun yıllar siyasette aldığı görevleri layıkıyla yapan ve önemli bir deneyim ve tecrübeye sahip, siyasetten hiçbir çıkar ve beklentisi olmayan, partisine maddi ve manevi her türlü katkıyı sunmaktan geri durmayan Mehmet Berke Merter arkadaşımız niçin değerlendirilmez?  Niçin yok hükmündedir, buna kimin hakkı vardır? Yüksek Mimar Hüseyin Çelik başlı başına değerlendirilmesi gereklidir. Siyasi bir emektar niçin yok hükmünde kabul edilmektedir.  Bu bir siyasi günah değil midir? Siyasi eğitmen Mecit Çakır bir anda buharlaştırıldı. Neden AKP’li miydi, değil tabi ki de. Mehmet Pekmezci ilçe başkanlığı yapmış ilçe binasının alınmasında çok değerli katkıları da olan kıymetli başkanımız sorarım niçin değerlendirilmez? Bahar Günçiçek il yönetiminde bulunmuş, Kadriye Güneş  hanım her türlü emeği vermiş niçin bu arkadaşlarımız yok hükmündedir?

‘Göz yumsanız bile siyasi vicdanınız sizi rahat bırakmayacak’

Tüm bu arkadaşlarımız olanlardan hem de çok sayıda partilimiz vardır.  Eski il yöneticimiz Ekrem Aslan, Mali Müşavir Nadir Güneş, Av.Fahriye Öztürk birçok emek vermiş parti üyelerimiz. Ben bu partiye siyasi emek vermiş birisi olarak da gazeteci kimliğimle de soruyorum. Bu arkadaşları yok hükmünde kabul edenler hiç mi yürek çarpıntınız olmuyor?  Oluyorsa da herhalde dilaltı demokrasi hapını çarpıntınızı önlemek için kullanıyorsunuz.  Peki ya siyasi vicdanınız için gözünüzü yummak bir çare ise bu çözüm tedavülden kalkalı çok oldu bilginiz olsun.

Yukarıda kalemimle yazmaya çalıştığım ve ismini yazamadığım yüzlerce değerler var. Artık her şeyin konuşulması gerekmez mi? Ülkemin kaderinde sadece iktidar partisi yok sizlerde muhalefet olarak yükümlüsünüz. Mizan terazisine çıktığınızda sadece iktidar partisine sormayacaklar muhalefet olarak görevini sorumluluk içinde layıkıyla yaptın mı? diye size de soracaklar.

Cevap sizde...

Yeni bir güne yeniden ulaşmak dileğiyle...

Sağlıkla kalın

Editör: Haber Merkezi