Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün kumpaslarından olan Balyoz davasında yargılanan emekli Orgeneral Saldıray Berk, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti.

Berk, yarın Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

FETÖ'nün kumpaslarından Ergenekon soruşturma ve kovuşturma sürecinde "Ergenekon terör örgütü üyeliği"yle suçlanan emekli Orgeneral Saldıray Berk, Yargıtay'daki yargılama sonucunda beraat etmişti.

ALTIN MADENİNE KARŞIYDI İDDİASI

Yine bir başka Balyoz Davası mağduru eski asker Mustafa Önsel, Saldıray Berk'le ilgili bir mesaj yayınladı. Önsel, Berk'in Erzincan İliç'te facia meydana gelen altın madenine karşı olduğunu söyledi.

E. Kurmay Albay Mustafa Önsel, şu mesajı yayınladı;

“Yiğit asker!
Güzel insan!
Gerçek komutan!
Emperyal tetikçi FETÖ'nün Erzincan Kumpasına karşı duruşuyla pek çok slh. arkadaşını en azından o dönem koruyabilmişti!
Hdf. olmasının asıl sebeplerinden biri dün 9 işçinin yaşamını yitirdiği altın madeniydi
Rahmet ve dua ile KOMUTANIM!”

SALDIRAY BERK KİMDİR?

1962'de Selimiye Askerî Ortaokulu’ndan, 1966'da Kuleli Askerî Lisesi’nden, 1968 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1969 yılında Topçu ve Füze Okulu’nu tamamladı. 1976 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri’ne bağlı topçu birliklerinde bölük ve takım komutanlığı ile keşif subaylığı yaptı. 1978'de Kara Harp Akademisi’ni bitirdi.

Kurmay subay olarak 39. Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, ile Harekât Şube Müdürlüğü, Kara Harp Okulu öğretim üyeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Plan Subaylığı, Moskova Kara Ataşeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Yönetim Şube Müdürlüğü ve 9. Piyade Tümen Topçu Alay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

1995 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2. Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanlığı, Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliği, 1. Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı, Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2003 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti.

Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı? Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı?

Bu rütbede Genelkurmay Personel Başkanı daha sonra da 4. Kolordu Komutanı olarak görev yaptı. 2007 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve 3. Ordu Komutanlığı’na, 2010 yılında Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı. 2011 yılında emekli oldu. Ergenekon davasında tutuksuz yargılandı.

Editör: Anıl Kılıçlı