Türkiye’nin adını dünyaya voleybol sporuyla duyuran Filenin Sultanları’nın ismi İBB’nin yurduna verildi. İBB ‘Filenin Sultanları’ Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

ÇEBİ: DİĞER PARTİLERİN BAŞKANLARI ARASINDA BAŞIM DİK

İBB’nin tüm İstanbul’a eşit hizmet verdiğinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Adını da çok beğendiğim yurdumuzun açılışı için bir araya geldik. İkinci yüzyılımızda bu önemli yurdun kendi ilçemde olmasından da çok memnunum. Öğrencilik hayatı yurtlarda geçmiş biri olarak bu yurtları çok kıymetli görüyorum. Cumhuriyet çocuklarına yakışır bir yurt burası.

Bugün birçok projeyle 6 bine yakın öğrencimizin yurt ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz. Bugün ekonomik sıkıntılar nedeniyle öğrencilerimizin bırakın ev kiralamayı yatak, ranza kiraladığını görüyoruz. Biz göreve geldiğimizden beri onların dertleriyle dertleniyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğinin örnekleri olarak bu projeleri hayata geçiriyoruz.

Seçim vaatlerimizin üst sıraları bunlardı. Yani eğitimde fırsat eşitliği. Bu sözlerimizi tek tek yerine getirdik. Bu sadece bu yurtla sınırlı değil. Kıymetli İBB Başkanımız verdiği sözlerle ilçe belediyeleri olarak bize sunduğu katkılar çok değerlidir. Partizanlığı bir kenara itip sosyal demokrat belediyecilik kapsamında 39 ilçemize hizmet verdik, vermeye devam edeceğiz. Bizi her konuda eleştirebilirler ama eşitlik konusunda eleştiremezler. Örneğin Küçükçekmece’ye yaptınız, Bağcılar’a yapmadınız diyemeyecekler.

DEVAM EDEN PROJELERİ ANLATTI

Küçükçekmece’de her görevdeki kişinin İBB’de bir muhatabı vardır. Kim İBB’yi ararsa sorununu anlatacağı birini mutlaka buluyor.

Sel felaketlerini önlemen amacıyla Kaynarca’nın Ayamama Deresi’ne bağlama projemiz bitmek üzere ve bunun yanı sıra Arena Park önündeki üst geçit projemiz de devam ediyor.

Belediye başkanları yönettikleri kentin hizmetkarıdır. Bizim bir tane görevimiz var; vatandaşa hizmet etmek. Ben AK Partili belediye başkanlarıyla karşılaştığımda anlım açık. Çünkü İBB Başkanımız her ilçeye eşit hizmet sağladı.

Tüm çocuklarımıza kendi evladım gibi bakıyorum. Siz benim geleceğimsiniz. Ben yaşlanıyorum, siz geleceksiniz ve ülkeyi doğru bir şekilde yöneteceksiniz ben de rahat bir yaşlılık yaşayacağım. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerinden sakın sapmayın.

Biz Cumhuriyete borçlu insanlarız.” diye konuştu.

İMAMOĞLU: GENÇLERE İLHAM OLSUN DİYE ‘FİLENİN SULTANLARI’ DEDİK

Her projede gençleri düşündüklerini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi;

“Başkanımız kime emanet edeceğini biliyor; gençlerimize emanet etti. Gençlerimizin toplumsal önyargıları yıkacağını ve bu ülkeyi yükselteceğine inanıyorum. Cumhuriyetin yöneticilerine yani bize de görev düşüyor. En önemli görevimiz gençlere olan hizmet. Onların önündeki engelleri kaldırmak, gençlerin hayallerine set çeken değil, o hayalleri desteklemek bizim görevimiz. Gençlerimizi dünyanın her yerindeki gençlerle imkanlar açısından eşitlemeliyiz. Yaptığımız her projede gözlerimiz gençlerin üstündedir. Her projede gençlere buradan ne çıkarabiliriz diye düşünüyoruz.

Beşiktaş Belediyesi ve STK'lar Avrupa Günü için Bir Araya Geldi Beşiktaş Belediyesi ve STK'lar Avrupa Günü için Bir Araya Geldi

Şehrimizin artık 11 bin noktasında ücretsiz internet var, kent lokantaları açtık, açmaya devam ediyoruz. İstihdam ofisleri onun için büyüttük. Görev süremizin dolmasına 5 ay kala 150 binlik istihdam hedefimize ulaştık. Spor olanaklarını genişletiyoruz. Sosyalleşmeleri için kütüphaneler açıyoruz. Burada sadece iki öğrenci yurdu yok. Burada başka alanlar açılıyor ve burası gençlik merkezine dönüşecek. Yaz boyunca da İstanbul’da yurtlarında kalıp staj yapmalarını sağlıyoruz.

Bizden önce yurt yatak, burs, kent lokantası sayıları sıfırdı. Bunlar yeni çıkan şeyler. Benim için bir kreş bir metroya eşit projedir. Çünkü o kreşte iyi yetişen bir çocuk yarın inanılmaz bir fikir bulabilir.

Filenin Sultanları konusuna biraz değinmek istiyorum. İkinci yüzyıla girerken belki de en büyük mutluluğu bize yaşattılar. Başta benim kızım olmak üzere gençlere büyük ilham kaynağı oldular. Yeter ki gençlerin önünü açalım, onlara imkan sağlayalım. Gençlere ilham olsun diye Filenin Sultanları ismini koydum.

1042 öğrenci kalacak. 560’ı kız, 482’si erkek. İlk başta ufak tefek eksiklikler olabilir, bunlar da çözülecek. Bu bütçeler buralara ayrılmıyordu, şimdi buralara harcanıyor. Bu nasıl oldu? Bir avuç insanı mutlu etmek yerine milleti mutlu etmeye başladığımız için oldu.

Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Muazzam bir çalışmaya imza atacağımızı buradan tüm yurttaşlarıma duyuruyorum. Çok güzel başarılara imza atacağız. Başarılarla dolu bir dönemi ülkemize yaşatalım. Kurultayımız hayırlı olsun. Bu kurultay ‘Bu ülkede demokrasi var’ın ispatıydı.

Demokrasi olursa güçlü bir Türkiye olur. Güçlü Türkiye de Gazze ve Ukrayna gibi yerlerde savaş olmaması demektir. Bu ülkede yaşayan herkesin bir sorumluluğu da insanlığa ve dünyayadır.” 

Editör: Anıl Kılıçlı