Galatasaray, U17, U19 ve U19 takımlarında da yer alan ve A takımla resmi maçlarda toplamda bir dakika sahada kalan 18 yaşındaki santrfor Erencan Yardımcı’nın, 4,2 milyon TL karşılığında Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup takımı Eyüpspor'a transfer olması futbol kamuoyunda yeni bir tartışma yarattı. Galatasaray resmi hesabında yaptığı açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Erencan Yardımcı’nın transferi konusunda Eyüpspor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Eyüpspor Kulübü Derneği, şirketimize net 4.200.000 TL transfer bedeli ödeyecektir.” ifadelerini kullandı.  Genç futbolcunun transferi, bu sezon TFF 2. Lig'de yapılan en pahalı transfer olarak kayıtlara geçti.

“Yüzde 85’lik kısmını sponsor firmamız karşılamıştır”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabnından bir paylaşım yapan Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, genç futbolcunun gelecek vaad ettiğini vurgulayarak ''Erencan Yardımcı Galatasaray Kulübü'nde profesyonel olmuş, genç milli takımlarda oynamış, gelecek vadeden bir futbolcu. Biz de 2. Lig Kırmıza Grup'ta haftalardır lider olan, finansal problemi olmayan ve hedefleri olan bir kulübüz. Ve gerçekleştirdiğimiz bu transferde futbolcunun maliyetinin yüzde 85’lik kısmını sponsor firmamız karşılamıştır.'' dedi.

Aykırılık tespit edersek gerekli başvuruları yaparız”

Transferin ardından özellikle sosyal medyada tartışmaların fitili ateşlendi. Gazeteci Turgay Demir yaptığı paylaşımda “GS piyasa değeri 100.000 Euro olan Erencan’ı, toplam kadro değeri 2 milyon tl olan Eyüpspor’a 4.2 milyon tl’ye satmış. Büyük iş kutlarım.” İfadelerine yer verirken Fenerbahçeli Hukukçular Derneği Kurucu Başkanı Avukat Taha Berk Doğan, “Piyasa değeri 100.000 € olan genç futbolcu Erencan Yardımcı’nın 4.200.000 TL karşılığında Eyüpspor’a 1 yıl sözleşme ile transferiyle ilgili detaylı bir araştırma yapacağız. FIFA ve TFF talimatlarına aykırılık tespit edersek gerekli başvuruları yaparız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi