İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul’da üretici köylülere ücretsiz olarak dağıtılan 3 buçuk milyon adet fide, mahsullerini vermeye devam ediyor. Beykoz’un Alibahadır Köyü’nde yapılan tarımla ilgili incelemelerde bulunan İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, “Burada olağanüstü bir manzarayla karşılaştık. Köylüler oldukça şaşkın ve heyecanlılar. Daha önce hiç böyle bir hizmet görmediklerini söylediler ve Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na selam ve sevgilerini ilettiler” dedi. Sataloğlu, köy ziyaretinin ardından bölgedeki 6 köyün muhtarıyla bir araya gelerek muhtarların görüş ve önerilerini dinledi.

ÇİFTÇİLER ÇOK MUTLU

İBB Meclis Üyesi Sataloğlu ile Beykoz CHP Belediye Meclis Grup Bşk. Vekili Süha Pekkip, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan 3 milyon 500 bin fidenin gelişimini yerinde gözlemlemek için Beykoz’da bulunan Alibahadır Köyü’ne gitti.  Gördükleri manzarayı ‘olağanüstü’ olarak niteleyen Meclis Üyesi Sataloğlu, “Karpuz, domates, biber ve patlıcanların göz alabildiğince yetiştiği tarlalar gördük. Burada görüştüğümüz çiftçiler daha önce hiç böyle bir destek almadıklarını ifade edip oldukça memnun olduklarını söylediler. Hatta bir çiftçi, videosunu çekip, “Bunu Ekrem İmamoğlu’na iletebilir misiniz?” diyerek sevgisini gösterdi” dedi.

BEYKOZ BELEDİYESİ DE FİDE DAĞITTI AMA…

İBB’nin ücretsiz fide dağıtımının ardından AK Partili Beykoz Belediyesi’nin de çiftçilere fide dağıttığını ifade eden Meclis Üyesi Sataloğlu, “Buna karşın fide dağıtımları mevsiminde yapılmadığı için fideler ekilememiş ve tüm fideler çöp olmuş” bilgisini de verdi.

6 KÖY MUHTARIYLA GÖRÜŞME

Çiftçilere yapılan ziyaretin ardından Meclis Üyesi Sataloğlu, İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık’la birlikte Beykoz’da yer alan 6 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Görüşmede Zerzevatçı, Alibahadır, Anadolufeneri, Bozhane, Kılıçlı ve Kaynarlı mahalle muhtarları yer aldı. Fide dağıtımıyla ilgili muhtarların talepleri alındı. Muhtarların görüşü ve önerilerini dinleyen Daire Başkanı Atalık, köylerin yerinde ziyaret edilip bölgedeki sorunların hızla düzeltileceğini söyledi. 

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi