Radyo Esenler’de moderatörlüğünü Murat Arda’nın üstlendiği Dünya Gündemi programının son konuğu Türkiye’de eğitim gören Myanmarlı öğrenci Abul Alom oldu.8 Kasım 2020'de Myanmar’da yapılan seçimlerin oy sayımında hile yapıldığı gerekçesiyle 1 Şubat 2021’de gerçekleştirilen darbe hakkında konuşan Alom, Ülkesinde yaşanan darbenin kendisini şaşırtmadığını ifade ederken ordunun, tarih boyunca pek çok darbe yaptığını  Myanmar’ın 2015 yılına kadar ordu tarafından yönetildiğini aktardı. Alom, “2015 yılında seçimler yapılınca ülkemize demokrasinin geleceğini sanmıştık ama yanıldık. Myanmar Lideri Su Çii hiçbir zaman adil olmadı.” ifadelerini kullandı.

Alom: Su Çii Demokrasi vaadi verdi, sözlerini tutmadı

Alom, Myanmar lideri Su Çii’ninArakan’da Müslümanlara yapılan zulmü görmezden geldiğini belirterek, Yüz binlerce insan evlerini terk edip Bangladeş'e sığınmasına rağmen Su Çii’nin hiçbir zaman Müslümanların yanında olmadığını ifade etti. Alon, “Su Çii Myanmar’daki 136 milletten sadece biriyle, yani kendi milletinin sorunlarıyla ilgilendi. Demokrasi vaadi verdi, sözlerini tutmadı. Su Çii asıl darbeyi biz Müslümanlara yapmıştı.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki dernekler ve yardım kuruluşları sayesinde insanlar hayata tutunabiliyor “

Ailesinin su bulmakta dahi güçlük çektiği bir coğrafyada çok zor şartlar altında yaşadığını belirten Alom, en zor günlerinde imdatlarına her zaman Türkiye’nin koştuğunun altını çizdi. Alom, “Türkiye’deki dernekler ve yardım kuruluşları sayesinde insanlar hayata tutunabiliyor. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmadığı bir dönemde Türkiye her zaman yardımımıza koşuyor.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi