İstanbul Sultangazi’de 2015 yılında yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş'un Ailesinin her bayramı buruk geçiyor : Evlatsız Bayram nasıl olur?

"BİZİM BAYRAMIMIZ, SEYRANIMIZ BURASI"

Gazeteci Bülent Çavuş, 2015’de maganda kurşunu ile vurulan ve uzun tedavilerin ardından 2017’de yitirdiği oğlu Ahmet Emre Çavuş'un ölümüyle ilgili bayram sabahı oğlu Ahmet Emre'nin Mezarı Başında adalet çağrısı yaptı. "Evladın üstüne hiçbir şey konulmaz. Evladın üstüne anne baba bile konulmuyor. Ciğer başka bir şey. Bizim bayramımız, seyranımız burası. Arefe günü geliriz bayram günü geliriz.Keşke şu bayramlar gelmese. Oğlum Vefat Edeli 4 Yıl Oldu İlk Vurulalı 2015 Yanin 6 Yıl Oldu Her Doğum Gününde Her Bayramda Annesi ve Kardeşi İle Bizim Evimiz Olan Mezarlıktayız Bu Bayramda Diğer Bayramlardan Hiç Bir Farkı Yok Çünkü Bizim Oğlum 17 Yaşında Kara Toprağın Altına Girdi .Ona Bunu Yapan veya Yapanlar İse 6 Yıldır Bulunamadı Nasıl Bir Ülke Olduk Adalet Arıyoruz ama Bu Ülkenin Başı Herkesin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sesimizi Duymuyor Biz Çavuş Ailesi Bu Devletenden Alacağımız var .Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere devlet görevlilerine bu işin üstüne gidilmesi istyoruz Artık Yeter Ahmet Emre Toprak Altında Rahat Uyusun Adalet 6 yıldır yerine gelmedi.''

UMUTLAR TÜKENMEYE BAŞLADI

Oğlunu vuran kişinin 6 yıldır bulunamaması karşısında umudunu yitirmeye başladığını belirten Anne Zeynep Çavuş ise evladının acısını bir gün bile akıllarından çıkmadığını anlattı. Acılı anne, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Ben 41 yaşında evlat acısı yaşadım. Vurulduğu günden itibaren 2 yıl evine gelemedi oğlum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ki, oğlumun katili 6 yıldır bulunamadı? Evladın ölünce her doğum gününde,Her Bayramda, her mezara gittiğinde aynı şeyi yaşıyorsun. Tek dileğim, oğluma bunu yapanın cezasını çekmesi. Oğlum mezarında rahat uyusun. 19 yaşında toprağın altında yatırıp, sorumlusunu bulamadıkları için bu dünyadaki adalete güvenmiyorum. İlahî adalete sığındım. Sorumlunun yargılanmasını, cezasını çekmesini istiyorum."

AHMET EMRE  ÇAVUŞ KİMDİR?

26 Mayıs 1998 İstanbul Sultangazi 75. Yıl Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimine Gaziosmanpaşa Sağlık Meslek Lisesi'nde başladı.11'inci sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç oldu.İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Daha sonra 1.5 yıl fizik tedavi uygulandı. 21 Haziran 2017'de ameliyat için tekrar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yattı. 2 büyük ameliyat geçirdi.Ara ara değişik hastanelerde kısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre Çavuş, 13 Ağustos 2017'de aniden fenalaştı ve hayatını kaybetti.

Ahmet Emre Çavuş'un ebeveynleri Bülent-Zeynep Çavuş kaybettikleri oğulları için 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Ahmet Emre Çavuş'u vuran zanlı hâlâ yakalanamadı.Ahmet Emre Çavuş'un Mezarı İstanbul Sultangazi İlçesi Gazi Mahalesi Gazi Mezarlığında .

Editör: Haber Merkezi