Artı Yaşam’ sloganıyla çevrenin korunmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çerçevede olumlu etki yaratmaya odaklanan Akçansa, 1 Nisan 2022 itibarıylakurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin paylarının yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu.

Sürdürülebilirlik yaklaşımı ve uygulamalarını, ekosistemine de yayarak sektörün dönüşümüne destek olmayı amaçlayan şirket,daha yaşanabilir bir dünya için hayata geçirdiği faaliyetlerindeki başarılı performansıve kurumsal yönetim uygulamaları ile gönüllü olarak katıldığı değerlendirme sürecinin neticesinde endeks kriterlerini yerine getirerek listede yerini aldı.

“Sürdürülebilir gelecek için buradayız”

Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sürdürülebilirliği finansal boyutunun ötesinde çevresel, sosyal ve yönetim boyutları ile de tüm faaliyetlerimizin merkezinde tutuyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizin merkezinde yer alan inovasyon ve dijital dönüşüm faaliyetlerimizle çevresel ayak izimizi azaltmaya odaklanıyoruz.  Ekiplerimizin geliştirdikleri daha düşük karbonlu katkılı tip çimento ürünleriile kalitemizden ödün vermeden daha sürdürülebilirürünler geliştirerek “Biz Akçansa olarak dünya için buradayız” diyoruz. Tüm faaliyetlerimizde kaynaklarımızı mümkün olan en verimli seviyede kullanmaya odaklanıyoruz.Türkiye’de Beton Sürdürülebilirlik Konseyi tarafından verilen‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi’ni alan ilk çimento şirketiyiz. Büyükçekmece ve Çanakkale fabrikalarımız ile Gebze ve Kemerburgaz Hazır Beton Tesislerimiz şu anda altın seviye belgelere sahipler. Öte yandan toplumsal yatırımlarımızla sosyal kalkınmaya destek oluyor, işimizi yaparken daima ‘önce insan’ diyoruz.  Çeyrek asrıaşan sektör yolculuğumuzda sahip olduğumuz deneyim ile yakın zamanda açıkladığımız 2030

Sürdürülebilirlik Hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızın neticesinde şirketlerin kaynakların verimli kullanımı, sera gazı emisyonları, ürün sorumluluğu, çalışan hakları, insan hakları, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kurumsal yönetim uygulamaları gibi pek çok farklı alanda değerlendirildiği böylesine değerli bir endekste yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi