Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekimi ve hastane yöneticisi Op. Dr. Hasan Tok, Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır ile birlikte Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’nde yapılan çalışmalar hakkında basın mensupları ile bir araya geldi. Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, Büyükçekmece bölgesinde yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

BİR YIL DAHA VAR
2 yıldır genel sekreterlik görevinde bulunduğunu ve bu süre içinde ise ilk defa böyle bir buluşma tertiplediklerini anlatan Bakır, Büyükçekmece’deki sağlık sorunları hakkında gelen şikâyet ve sorunları cevapladı. Büyükçekmece’de en büyük sıkıntının fiziki şartlar olduğunu söyleyen Bakır, hastanenin bitmesi durumunda Büyükçekmece’nin hiçbir sağlık sorunun kalmayacağını söyledi. Hastanenin parasızlık yüzünden 8 ay geciktiğini ve normal süresi içinde bitmediğini, bu yüzden de bir yıl sonra hizmete girecek hastanenin bölgenin tüm kapasitesine ihtiyaç verecek şekilde olacağını ifade eden Bakır, AKÇANSA’yı da gündeme getirdi. Bakır, hastanenin açılmasından önce AKÇANSA’nın bölgeyi terk etmesinin gerektiğinin altını önemle çizdi ve bu konuda basına ve kamuoyuna büyük görev düştüğünü söyledi.

Bakır, “Tam teşekkülü bir hastane yapıyorsunuz ancak sağlığa zararı olan bir fabrikanın yanında hastaları tedavi ediyorsunuz. Biz kanser hastasını tedavi ediyoruz dışarı çıkıyor tekrar kanser ediyoruz. Böyle bir mantık olabilir mi?” diye konuştu.
Basının bu konuyu sıcak tutmasını ve hatta AKÇANSA’ya mobing yapmasını söyleyen Bakır, fabrikanın ancak kamuoyu bakısıyla gidebileceğinin altını çizdi. Fabrikanın bölgedeki rezervlerinden dolayı gitmeyeceğini ve bölgeye çok yatırım yaptığı bilgisini edindiklerini ifade eden Bakır, fabrikanın sadece sağlık değil her açıdan bölgeden derhal gitmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Beylikdüzü’nde yapılan devlet hastanesi hakkında da bilgi veren Bakır, şunları söyledi: “Çekmece genel sekreterliğine bağlı 11 tane hastane var. Silivri’den Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kadar. Bölge halkı yaklaşık 3 buçuk milyon kadar. İki tane araştırma hastanesi, ağız diş poliklinikleri ve devlet hastaneleri olmak üzere. Büyükçekmece Devlet Hastanesi de bize bağlı hastanelerden birisi. Büyükçekmece’de herkesin bildiği gibi bölük pörçük. Sağlık hizmet sunumu 3 tane ayrı birimde yapılıyor. Bakanlığımız bunu gördüğü için hem Beylikdüzü’ne hem de Büyükçekmece’ye iki tane büyük yatırım yaptı. Bu yatırımlarda bir sene içinde nihayete erecek ve meyveleri bir sene sonra toplanacak. Biri 300 ve diğeri 250 yataklı kapasiteli olmak üzere iki büyük kompleks bu bölgeye kazandırılacak ve bu bölük pörçüklük kaybolacak. Büyükçekmece’ de devam eden hastane para alamadığı için 7-8 ay sürede yavaşladı. Bu arada TOKİ’nin yaptığı Beylikdüzü hastane yapımı hızlandı. Bu hastane daha hızlı bitebilir. Bu senenin sonuna yetişebilir. Hızlandırma için müteahhitlere bile gerekirse mobing yapıyoruz.”
Büyükçekmece bölgesinde çok büyük işler yapıldığını da ifade eden Bakır, “Yoğun bakım, yatak sayısı artırıldı özellikle hizmetler, robotik aletle açık kalp ameliyatları, EKG taramaları yapıldı. 400 çocuğun ayağına gidildi” dedi. Senay BADUR- Kent YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi