Arnavutköy Belediyesi, afet konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında son olarak, ARKUR ekibinin ve gönüllük esasına dayalı vatandaşların afet konusunda eğitim alacakları Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’ni (AFEM) hayata geçirdi. Bolluca ‘da oluşturulan Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi açılışına; Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M.H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökhan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve vatandaşlar katıldı.

ARAMA KURTARMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AFEM’in açılışının gerçekleşmesinin ardından Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M.H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökhan Yılmaz merkezi gezerek, bilgi aldı. Daha sonra AFAD ve ARKUR tarafından düzenlenen arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

ARKUR’A BAĞLI GÖNÜLLÜK SİSTEMİ KURULDU

Ülkemizin deprem bölgesinde olması ve oluşabilecek yangın, sel ve doğal afet gibi durumlarda vatandaşların ilk elden olay yerine bilinçli müdahale etmesi için ARKUR’a kayıt olan gönüllü vatandaşlar ve ARKUR Ekibi; AFEM’de eğitimlerine devam edecekler. Özellikle Arnavutköy’de oluşabilecek olası doğal afetler için önlemler alan ARKUR, yeni gönüllüleriyle ilçede oluşabilecek zararları en aza indirmeyi hedefliyor. Bu bağlamda Arnavutköy Belediyesi; afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla; gereken faaliyetlerin planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ARKUR’un ve vatandaşların el ele vererek güçlü bir dayanışma içerisinde çalışabileceği Gönüllülük Sistemi’ni kurdu.

AFEM’DE NELER VAR

3000 metrekare açık alan, 200 metrekare kapalı alan içerisinde kurulu olan ve çok amaçlı sınıf, afet farkındalık sınıfı, uygulamalı afet eğitim modülleri, eğitmen odası ve kafeteryadan oluşan AFEM’de; sanal gerçeklik uygulaması ile yangın söndürme simülasyonu ve deprem simülasyonu yapılabildiği çok amaçlı sınıf, Afet öncesi afet anı ve afet sonrasına ilişkin neler yapılıp yapılmayacağını uygulama imkanı sağlayan afet farkındalık sınıfı, kursiyerlerin gerçek arama yapar gibi acil arama yapabileceği ve adres bilgilerini verebileceği 112 acil arama modülü, düşey ve yanal atımlı fay hatlarının hareketlerini uygulamalı gösterilebildiği fay hattı modülü, Depremin meydana gelmesiyle farklı tasarlanan binaların depremin s ve p dalgalarına nasıl tepki verdiğini gösterebilmek için tasarlanan bina salınım modülü, kursiyer ve öğrencilerin afet bilgilerini test edebileceği afet bilgi kiosku, uygulamalı eğitimin yapılacağı yangın istasyonu, kuyuda veya mağarada mahsur kalmış insan veya diğer canlıların nasıl kurtarılacaklarının simüle edildiği kuyudan kurtarma istasyonu, yüksekte çalışma uygulamalarının yapılabildiği tırmanma kulesi    binaların enkaz halinin simüle edildiği gerçek bir enkaz istasyonu bulunmakta.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi