Etkinliğe katılmadan önce Silivri’de bulunan tutuklu gazetecilere destek vermek amacıyla tutulan nöbete destek vermek amacıyla Silivri’ye gittiğini belirten Öner, ‘Gazeteciler hapsedilemez, tutuklanamaz. Düşüncesi ne olursa olsun bugün yaşadıklarımız tarihimize kara bir leke olarak düşecektir. Bizler her zaman özgür düşünceyi savunduk. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Bugün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü. Bu duygu ve düşüncelerle basına emek veren tüm gazetecilerimizin gününü yürekten kutluyorum.’ diye konuştu.


CHP İstanbul Kadın Kolları’nın gerçekleştirmiş olduğu kongrenin kaybedeni ya da kazananı olmadığını CHP’li tüm kadınların tek yürek olarak çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirten Öner, ‘Güçlü bir kadın örgütünü oluşturmak için ellerimizi kenetleyeceğiz’ dedi.

Daha sonra söz alan CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Reyhan Meral ise ‘Alanlarda durmadan çalışan kadınlarımıza birazcık olsun nefes aldırmak ve daha çok dayanışmak amacıyla bugün düzenlediğimiz etkinliğimize katılan tüm kadın yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Göreve başladığımız kısa sürede kadın örgütümüzün katılması gereken tüm çalışmalara katılıyoruz. Ayrıca yapacağımız çalışmalarıda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde CHP Beyoğlu Kadın ve Gençlik Kolları olarak siyasal, sosyal ve kültürel içerikli bir gazetemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçe Örgütümüzde çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımızı partililerimize, hukuki, psikolojik, sağlıkla ilgili destek vermek amacıyla harekete geçireceğiz’ diye konuştu.


10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak ilçedeki basın emekçilerine çicek takdim eden CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Reyhan Meral ve kadın kolları üyeleri, ‘Özgür basın emekçilerinin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi