CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nün 2. Bölge’den ön seçime katılacak milletvekili aday adaylarını tanıtım toplantısına katılan ve partililere yönelik bir konuşma yapan CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Eczacı Ayşe Hale Atalay, “Biz CHP’liler olarak, tarihsel misyonumuzun bilinç ve sorumluluğu içerisinde demokratik laik Cumhuriyetin, ezilenlerin, mağdurların, şiddete maruz kalan kadınların, gelecek kaygısı yaşayan gençlerin haklarını savunmak için siyaset yapıyoruz. Ben de bu mücadelemi artık parlamentoda sürdürmek istediğim için aday oldum” diye konuştu.

Atalay kendini tanıttığı konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
“Uzun yıllardır eczacılık yaptım. Bundan sonra örgütümün ve yurttaşlarımızın avukatlığını yapmak istediğim için bir yola çıktım. Bu yüzden partimin ön seçim aday adayı oldum. ‘Ön seçim zordur, meşakatlidir’ diyenlere cevabım, hiçbir demokrasi zor değildir, meşakatli olamaz. Ön seçimde oy kullanacak olan partililerime şunu ifade etmek isterim. Bir kadın anne bir esnaf olarak sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bana önce adaylığı sonra da vekilliği layık gören CHP’nin emektar örgüt üyelerine kendimi hiçbir zaman mahcup etmeden çalışacağım. Seçildikten sonra 2. bölgede 3 ayda bir 12 ilçenin kadın ve gençlik örgütleri dahil olmak üzere tüm ilçe yönetimlerini ziyaret ederek çalışacağım. Örgütümün meclise taşımak istediği her konuyu boynumun borcu sayıp mecliste seslendireceğim.”

‘CEHALET KADINDAN KORKAR’

Atalay, kadınlara seslenerek, “Cehalet kadından korkar, çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Haydi kadınlar hep beraber kadınlara destek olun! Hep beraber Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sini iktidara taşıyalım. Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’müz kutlu olsun” dedi.
-KUTU-
Ayşe Hale Atalay Kimdir?
Edirne doğumlu. Marmara Eczacılık Fakültesi mezunu. Beşiktaş Ortaköy'de Eczacı. Ortaköy Rumeli Derneği Başkanı. Rumeli Balkan Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi. 1992'den beri CHP Üyesi. Edirne Merkez İlçe'de başlayan parti üyeliği 10 yıldır Beşiktaş ilçesinde devam etmektedir. Hemşeri dernekleri siyasal örgütlenmeler içerisinde aktif çalışmaktadır.

 
Editör: Haber Merkezi