Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın 15 Ocak’ta Ankara’da evinin önünde uğradığı saldırının siyasette yankıları sürmeye devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Film setlerinde görülebilecek bu numaralar eskimiş, alıcısı da kalmamıştır.” sözleri üzerine başlayan Gelecek Partisi – MHP arasındaki gerilim devam ediyor. Son olarak, Gelecek Partisi Genel Başkan’ı Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan Bahçeli 2015’te gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerini gündeme taşıdı.

İnsan İçine Çıkacak Hali Kalmazdı”

Bahçeli yaptığı açıklamasında, “Devri iktidarı bereketsizliğin ve belaların kol gezdiği bir döneme tekabül eden Kobani müdavimi, canlı bombaların cirit atmasına Başbakan sıfatıyla göz yumduğu sabit olan Serok Ahmet’in MHP düşmanlığı rastlantı değildir. Her karışıklığın altında parmak izi bulunan Serokun konuşmaya ne hakkı ne de haddi vardır. Biz onun namertliğini iyi biliriz. Şayet koalisyon hükümeti kurmak amacıyla bize geldiğinde söylediklerini açıklamış olsaydık insan içine çıkacak yüzü olmaz, hali kalmazdı. Serok Ahmet sufleyi aldığı yerlerle bağlantısını ve menfaat ilişkisini derhal gözden geçirmelidir. Diyeceğim odur ki, Serok Ahmet yalancıdır, yandan çarklıdır.”dedi.

“Gerçekler Ortada Hodri Meydan”

Eleştireler üzerine Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin eleştirilerine cevap olarak bir video yayınladı. Davutoğlu’nun, “Dün söylediğini, bugün inkar eden Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum: Geçmişi silemezsin, Geleceği engelleyemezsin! Gerçekler ortada, hodri meydan!” açıklamasıyla paylaştığı videoda 2015 yılında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerinin yanı sıra , Bahçeli’nin 17-25 Aralık operasyonlarını sırasında yaptığı açıklamalar ve dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğana yönelik tehditleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi