Bakırköy’de her sokağın bir hikayesi olmalı!

‘İçkili yer haritasında yapılacak değişiklik’ maddesiyle karışan Bakırköy’de, Yeşilköy’ü pilot mahalle seçerek, her mahallede vatandaşların kendini güvende hissedebileceği, değişik konseptlerde çalışmalar yapmayı planladıklarını söyleyen Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya; henüz öneri halinde olan çalışmalarını anlattı.

 

Nisan ayı meclis toplantısında, ‘İçkili yer haritasında yapılacak değişiklik’ maddesi nedeniyle Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever ve bir gurup vatandaşın katıldığı meclis toplantısı öncesi Harita Komisyonu’nda olan CHP’li Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya’ya “Seçtiğimiz insanlar olarak, sizi seçen bizlere akıl verin. Peki biz ne yapacağız? Bozuk olan düzene devam mı edeceğiz, yoksa düzeltecek miyiz” diye sitem eden vatandaşa, “Sizde gitmeyerek bu işletmeleri cezalandırın” diyen Çetinkaya’ya, vatandaşlar tepki göstermişti.

 

 İLÇEMİZDE VANDALLIĞA VE VANDALİZME KARŞIYIZ

Meclis toplantısı öncesi çok fazla konuşacak vakitleri olmadığı için yanlış anlaşıldığını ifade ederek gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Meclis Üyesi ve Harita Komisyonu üyesi Nurhan Çetinkaya, “İlçemizde Vandallığa ve Vandalizm’e karşıyız. Bizim asıl sorunumuz budur” dedi. Yerel siyasetçiler olarak mecliste konuyla alakalı bir çalışma yaptıklarını anlatan Çetinkaya, Yeşilköy Mahallesi’ni pilot bölge ilan ederek, tüm Bakırköylüler’in daha rahat yaşayabileceği, köyünde mutlu ve kendini güvende hissedeceği, ilçenin misyonuna, vizyonuna, rengine ve diline yakışır bir şekilde yeniden dizayn edilmesini kendilerinin de istediklerini söyledi.

SES VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN HEPİMİZ RAHATSIZIZ

“Biz alkole yahut eğlenceye karşı değiliz. Fakat dışarıdan gelen kişilerin çevreye verdiği ses ve görüntü kirliliğinden hepimiz rahatsızız” diyen Çetinkaya, “Yeşilköy’de sahile inen 4 tane sokak var. Yaptığım ön çalışmalarda, Her sokağın bir dili ve birde adı olmalı” dedi.

Bu tip konsept sokakların  Roma, Venedik, Floransa da olduğu gibi sanatın kültürün ve eğlencenin yaşatıldığı ruhta olması,  mahalle halkının da tasvip edeceği nitelikte olmasına özen göstermesi gerektiğini ifade etti. Bu projeler için hazırladığı tasarıyı diğer meclis üyesi arkadaşlarına da sunduğunu ve olumlu cevaplar aldığını ifade eden Çetinkaya,”Bu düşüncemizi projelendirip halkın onayına da sunabiliriz. Halkın fikirleriyle birlikte ortak bir çalışma da yapabiliriz” diyerek, önemli olanın denetleme ve sürdürülebilir olduğunu belirtti.

Çetinkaya, bu güne kadar verilen ruhsatların doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmanın bir yarar getirmeyeceğini ve bu günden sonra hep birlikte neler yapılabilir bunun çalışmalarına başlamaları gerektiğini söyledi. “Ben ada çocuğum. Çocukluğum sokak da geçti ve sokak kültürünü iyi bilirim” diyerek açıklamalarına devam eden Çetinkaya, tasarladığı sokak çalışmalarını sadece Yeşilköy’le sınırlı değil, Bakırköy’ün 15 mahallesinin dokusuna uygun şekilde dizayn edilmesi konusundaki çalışmalarını meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte fikren şekillendirmeye başladıklarını, halkın egemen olduğu sokak çalışmalarına bir an önce başlayacaklarını söyledi.

Nurhan Çetinkaya “Bakırköy yaşanmışlıklarıyla özel bir ilçe ve her sokağın anıları var. Yapılacak çalışmalarla her sokağın bir hikayesi olmalı” diyerek açıklamalarını bitirdi.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi