Doğu Türkistan’daki asimilasyon politikaları hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacıyla Sarıyer’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen Doğu Türkistan’la Dayanışma Gecesi’nde konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu “Dünyadaki insanlık dışı uygulamalara karşı ‘Dünya beşten büyüktür’ demeye devam edeceğiz” dedi.

Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar da kültürel asimilasyona dikkat çekip “Dinimize, dilimize, kültürümüze kendi evimizden mahallemizden başlayarak sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Doğu Türkistan Maarif Derneği başta olmak üzere Sarıyer’deki Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, YRP Sarıyer İlçe Başkanı İsmet Temel ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede bir sunum yapan Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, Doğu Türkistanlılara yönelik asimilasyon politikalarının dini ve kültürel izleri yok etmeye odaklandığını söyledi. Siyasi partilerin temsilcileri de toplumun Doğu Türkistan için daha fazla hassasiyet göstermesini istedi.

“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Gecede konuşan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’nin güç kullanımı konusunda karar verici mekanizmasını oluşturan 5 ülkenin zulümlere kayıtsız kalması sebebiyle vurguladığı “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesine dikkat çekti ve bu tavrı sürdüreceklerini kaydetti. AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar da gecenin sonundaki konuşmasında asimilasyon politikalarına iş ilişkileri sebebiyle pek çok kez gittiği Güney Kore’yi örnek gösterdi.

“DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Bayraktar, “Siyasete girmeden önce işim gereği Güney Kore’ye çok gittim, geldim. Asimilasyon sadece zorla olmuyor, gönüllü de oluyor, orada bunu gördüm. Son elli yılda ABD’nin hegemonyası altına giren Güney Kore neredeyse tamamen Hıristiyanlaştırıldı. Güney Koreliler, Batılılara benzemek için estetik ameliyatı oluyor, elmacık kemiklerini aldırıyorlar. İsimlerini John, James gibi isimlerle değiştiriyorlar. Çok dikkatli olmalıyız. Dinimize, dilimize, kültürümüze kendi evimizden mahallemizden başlayarak sahip çıkmalıyız. Çok çalışmalıyız. Türkiye dünyadaki mazlumlara umut oldu ve umut olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi