İzmir ili Çeşme ilçesinde Çeşme Kaymakamı olarak görev yapmakta iken, İçişleri Bakanlığının 2015/398 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Çatalca Kaymakamı olarak Çatalca ilçesine tayin olan Kaymakam İnci Sezer Becel görevine geçtiğimiz günlerde başladı.

Kaymakam İnci Sezer Becel, “Tarihe yüzyıllar boyunca tanıklık etmiş ve adeta göz bebeği olmuş İstanbul ve onun ilçeleri içerisinde yüzölçümü en büyük olan, yeşili ve mavisi ile bir arada bütünleşen güzide ilçesi Çatalca da bulunmaktan ve burada görev yapmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Ayrıca İstanbul’un ilk kadın Kaymakamı olarak Çatalca’da hizmet edecek olmakta benim için ayrıca bir anlam taşımaktadır” dedi.

BAŞKAN CEM KARA VE MUHTARLAR DENEĞİNDEN HOŞGELDİN ZİYARETİ


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçeye yeni atanan Çatalca'nın ilk kadın kaymakamı İnci Sezer Becel'i makamında ziyaret etti. Kaymakam hanımın Çatalca'daki ilk gününde gerçekleşen ziyarette Çatalca'yı tanıtan ve ilçenin yapısından söz eden Başkan Cem Kara, Çatalca Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da yeni Kaymakam İnci Sezer Becel'e bilgi verdi.

Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın, dernek yönetimi ve mahalle muhtarları ile birlikte bölgelerine atanan Kaymakam İnci Sezer Becel’e nezaket ziyaretinde bulundular. Başkan Halil Aydın “Bölgemize kadın kaymakamın atanmasından son derece memnun olduk. Kadınlar bizim ilçemizde tarih yazmaya devam ediyor. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam

-KUTU-

İNCİ SEZER BECEL KİMDİR?

Gaziantep İslahiye İlçesinde dünyaya gelen Kaymakam Becel ilk, orta ve lise öğrenimini İslahiye'de tamamladı. 1992 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Becel, 1993 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 1994 yılında Ordu Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Antalya-Finike Kaymakam Refikliği, Rize-Kalkandere İlçesi ve Nevşehir-Acıgöl İlçesi Kaymakam Vekillikleri görevlerinde bulunduktan sonra, 1995-1996 yılları arasında sekiz ay süre ile İngiltere'nin Bournemouth kentinde İngilizce dil eğitimi ile İngiliz genel ve mahalli yönetimiyle ilgili eğitim çalışmalarında bulunan İnci Sezer Becel, 1997 yılında staj programını başarı ile tamamlayarak Konya'nın Çeltik İlçesi Kaymakamlığına atandı. Sonra sırasıyla; 1999-2001 yıllarında Adıyaman-Tut İlçesi Kaymakamlığı, 2001-2006 yılları arasında Nevşehir-Gülşehir İlçesi Kaymakamlığı, 2006-2011 yılları arasında Malatya Vali Yardımcılığı görevini yaptı. 2009 yılında birinci sınıf mülki idare amirliğine ayrılmıştır.

29 Ağustos 2011 tarihinde Çeşme Kaymakamlığı’na atandı. Yüksek Lisansını İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamış olup, Siyaset ve Sosyal Bilimler programında doktorasına tez aşamasında devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce bilmekte
Editör: Haber Merkezi