Uluslararası alanlardaki iş birliklerine bir yenisini daha ekleyen Şişli Belediyesi, Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile kardeş belediye protokolüne imza atmıştı. Bu konudaki iş birliği protokolü, 19 Ağustos 2021tarihinde Şişli Belediye Başkanı Muammer Kesin ileCharlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı ReinhardNaumann arasında Berlin’de imzalanmıştı.İmzalanan protokol çerçevesinde; Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı ReinhardNaumann’ın öncülüğündeki meclis üyeleri Detlef Wagner ve ChristianSchuchert, Basın Yayın Sorumlusu CarolinBrühl ile Entegrasyon Birim Sorumlusu Cem Gömüsay’dan oluşan heyet, Şişli Belediyesi’ne iade-i ziyarette bulundu.

PROJELERE BÜYÜK İLGİ

28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette heyete, Şişli Belediyesi’nin son dönemde hayata geçirdiği; Komşu Masa, Katılımcı Bütçe, Mahalle Evi, Kadın Danışma Merkezi, Gıda Bankası, Şişli’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ve Abdi İpekçi Caddesi yenileme projeleri hakkında bilgi verildi. Şişli’nin kültür sanat alanında yaptığı çalışmaları da yerinde gören ve bilgi alan heyet, çalışmalara büyük ilgi gösterdi.

BU ZİYARET, İŞ BİRLİĞİMİZİN GÜÇLENECEĞİNİN DE GÖSTERGESİ”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye BaşkanıReinhardNaumann’ın öncülüğündeki heyetin yapmış olduğu ziyaret ile ilgili şunları söyledi:

“Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı ve eşlik eden heyeti ilçemizde ağırlamaktan ve yaptığımız çalışmaları aktarmaktan büyük memnuniyet duyduk. Bu ziyaret, işbirliğimizin güçleneceğinin de göstergesi. Uluslararası alanda yaptığımız işbirlikleri bizim için çok önemli. Sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde hizmetler ve projeler geliştirmemiz için bize itici güç olurken, karşılıklı işbirliği ve bilgi paylaşımıyla da hali hazırda verdiğimiz hizmetlerin kalitesinin artmasına vesile oluyor. Bu işbirliklerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecek.”

Editör: Haber Merkezi