Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul’un 39 ilçesinde gerçekleştirdiği törenlerle kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutluyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı da 97. Kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Törenin ardından İl Başkanı Kaftancıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben yaptığı konuşmada "Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz CHP'nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin emperyalizmin karşısındaki kararlığını, Kuva-i Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. kuruluş yıl dönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz" dedi.

Kaftancıoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.”

CHP’nin 97. Kuruluş yıl dönümü törenine İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın, Gökçe Gökçen; Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç, Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu, il ve ilçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları da katıldı.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi