Geçtiğimiz aylarda kurulan Hürriyetçi Eğitim Sendikası, en çok üyeye sahip olduğu Küçükçekmece’deki  eğitim çalışanları için iftar düzenledi. Küçükçekmece Fethi Sekin Öğretmenevindeki iftar programına sendikanın genel sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erdinç Öncel, Süleyman Yıldız, Kurucular Kurulu Üyesi Sinan Sakallı, Çatalca İlçe Başkanı Halit Kaya Sagra’da katıldı.

İftar programında katılanlara selamlama ve teşekkür konuşması yapan Küçükçekmece ilçe Başkanı Uğur Başar heyecan içinde olduğunu vurguladı. Henüz yeni bir sendika olmalarına rağmen Küçükçekmece’de hatırı sayılır bir üye sayısına sahip olduklarından söz etti.

“BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu ise şöyle konuştu: “ Hürriyetçi Eğitim Sendikası 20 kurucu arkadaşımızla kurduk. Türkiye’de bir sendikal alan var. Bir sendikal iklim var. Fakat son yıllarda malesef sendikalar siyasete payanda olmuş durumda. Dünyanın hiçbir yerinde siyasi iktidarlara payanda olarak sendikacılık yapılmaz. Yapanlara sarı sendika denir. Bizde 1 milyona yakın üyesi olan bir sarı sendika mevcut. Bir de artık sararmaya yüz tutan sendikalar var.  Bu sendikalar dört kişilik masada dört köşeyi tutmuş, hepsi sırtını bir siyasi partiye dayamış. Birisi iktidara geldiğinde onlarda parti ile birlikte hormonlu bir büyüme içerisine giriyorlar.

Partiler muhalefete düştüğünde ancak yeni iktidarı eleştirebiliyorlar. 1 milyona yakın üyesi olan bir Memur - Sen var. Toplu sözleşmede buçuklu zamlara imza attığı için hepimiz onları tanıyoruz. Hiç eylem yapıyorlar mı? yok. Mesai saatlerinden sonra iş bırakıyorlar. Sendikal tarihe geçecek eylemler yapıyorlar. Neden? Çünkü siyasi iktidara karşı eylem yapamayız diyorlar. Çünkü varlık sebebi siyasi iktidarlar. Yarın bu siyasi iktidarlar oradan gittikten sonra onlarda çil yavrusu gibi dağılacaklar. Ama sistem değişmiyor. Bu sefer farklı bir siyasi iktidara eklenmiş yeni bir sendika boşluğu dolduruyor.

“MASANIN ORTASINA OTURDUK”

Bunların dört köşesini tuttuğu masanın ortasına biz Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak geçtik oturduk. Dedik ki, biz bu sistemi değiştireceğiz. Bu sendikal anlayışını sizlerle birlikte değiştireceğiz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamayı taahhüt ettik. Siyasi partilerden emir almayacağımızı çok açık bir şekilde beyan ettik. Siyasi partilerle ancak meramımızı anlatmak için oturur, konuşuruz. Siyaseti problemlerimizin çözümü için sadece araç olarak kullanırız.” TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi