CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Seddar Çoban, CHP Çatalca Gençlik ile İletişim Çalışma Komisyonu Başkanı Güney Meral tarafından düzenlenen organizasyonda Çatalcalı gençlerle buluştu. Peçka Restaurant düzenlenen etkinliğe gençlerin yanı sıra parti yönetim kurulu ve meclis üyeleri katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan İlçe Başkanı Çoban, pandemi kurallarının biraz da olsa esnemesiyle beraber ilk toplantıyı gençlerle yapmak istediğini belirterek, “Pandemi sürecinde en büyük sıkıntıyı siz gençler İş ile yaşadınız eğitim ile yaşadınız.” dedi.

“SİZLER BU ÜLKENİN KORUYUCUSU VE CUMHURİYETİN SAVUNUCUSUSUNUZ”

Çoban, gençleri önemsediklerinin vurgusunu yaparak, “Sizi dinlemek istiyoruz. Gelecekle ilgili projelerinizi dinlemek istiyoruz. Biz siyasiler gelecekle ilgili bir program kuruyoruz ve bu programların baş aktörleri olarak siz gençleri görüyoruz. Gelecekte siz var olacaksınız o yüzden bizler ‘Ben böyle istedim de oldu’ ya da ‘Yapacağım’ demekle siyaset olmaz. Bunun farkındayız. Ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak.’ demiş ve bu sözle gençlere verdiği önemi de anlatmıştır. Sizler bu ülkenin koruyucusu ve cumhuriyetin savunucususunuz. Biz sizlerle omuz omuza birlikte çalışmak istiyoruz. Her türlü düşünceye açığız, her türlü eleştiriyi dinleyeceğiz.” dedi.

“İDEOLOJİLERİN ÖN PLANA ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Çatalca’da yapmak istediklerini ve düşüncelerimizi anlatan Çoban, “Bizler elbette Cumhuriyet Halk Partisi ilçe ve programları doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızda yerel dinamikleri de göz önünde bulundurarak göz ardı etmeyeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi için sonuna kadar mücadele edecek bir yapı oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Cumhuriyetin kazanımlarına kurucularına ve demokratik değerlere her zaman destek çıkacağız. Çatalca’da yoksuların, ezilenlerin, ayrımcılığa uğrayanların hep yanında olacağız. Kişisel beklentilerin önceleyen düşüncelerin ön plana çıktığı bir anlayışın var olmaması için çalışacağız. İdeolojilerin ön plana çıkması için mücadele edeceğiz.” dedi.

“HER KARARDA DÜŞÜNCELERİNİZİ ALACAĞIZ”

Çoban konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Pandemi koşullarında özgürlüğün ne demek olduğunu bir kez daha anladık. Biz özgürlükçü olacağız her türlü hak arayışı evrensel insan hakların savunucusu olacağız. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde tamamıyla unuttuğumuz toplumsal dayanışma ruhunu tekrar kazanmak için çaba sarf edeceğiz. Birbirimize destek olacağız. Çatalca için çalışacağız, kentin rant için yağmalanmasına karşı dik duracağız.  Çatalca’nın kültürü tarihi denizi ve doğasıyla bütünleşip örnek bir yaşam alanı olması için mücadele vereceğiz. İlçede yaptığımız tüm siyasi çalışmalarımız farklılıklara saygı göstererek, farklı düşünceleri dinleyeceğiz. Çatalca ile ilgili alacağımız her kararda düşüncelerinizi alacağız. Sonuçları da sizlerle paylaşacağız. hesap verebilir bir anlayışla her zaman karşınızda olacağız.”

“CESARETİNİZİ YİTİRMEYİN”

Çoban konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Türkiye’de genç olmanın zor olduğunu biliyoruz. Hepiniz gelecek kaygısı taşıyorsunuz ömrünüzde umut vadeden parametreler de yok. Sizler olumsuzluk arasında büyümüş bir nesilsiniz. Biz ‘Umudunuzu ve cesaretinizi yitirmeyin. Biz her zaman sizinleyiz, yanınızdayız.’ diyoruz. Unutmayalım; büyük düşlerin cesaretleri olmayan insanlar toplumsal görüşü sağlayamazlar.” SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi