Esenyurt Belediyesi tarafından 2011 yılında dönemin Belediye Başkanı olan Necmi Kadıoğlu’nun kurucusu olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na üniversite yapılması için 25 dönümlük arsa 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Aradan geçen 10 yılın ardından üzerinde herhangi bir çalışma yapılmayın arsanın tahsisinin iptali Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşim 1. Oturum’da oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLİNCE İPTAL İSTEMİ MAHKEMEYE GİTTİ

Söz konusu tahsis iptali teklifi daha önce de meclis gündemine gelmesine rağmen AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’da 6 Şubat 2020 tarihli meclis kararının iptali istemi ile dava açmıştı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi kararın iptaline karar vermiş ve karar istinafa taşınmıştı. İstinafın ardından iptal kararı kesinleşti ve konu tekrar meclis gündemine geldi.

KARAR MECLİSTE OKUNDU

Mecliste okunan kararda şu ifadelere yer verildi; “Esenyurt ilçesi Esenyurt ilçesi Ardıçlı Mahallesi 428 ada 1 parsel sayılı taşınmaza ilişkin tahsis kararının iptali talebiyle komisyonlarımıza havale edilen başkanlık teklifinin ilgili taşınmazın öncelikle yükseköğretim tesisi alanı olarak planlanmış olan imar plan fonksiyonlarında ilave ve değişiklik yapılarak ilköğretim ve lise tesis alanı fonksiyonlarının planlara işlenmesi hususlarının yerine getirilmesi önceliklerine dikkat edilerek ve ilgili yargı kararı da gözetilerek teklife konu tahsisinin kaldırılması komisyonlarımızca uygun bulunmuştur.”Mecliste yapılan oylamanın ardından tahsis kararı oy birliği iptal edildi.

“TAHSİSİ AK PARTİ VE CHP BERABER YAPTI”                                                                                              

Oylamanın ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sevim Köse, “Bu tahsisi o dönemde AK Parti ve CHP beraber yaptı. Burası bir hukuk devleti, hukuk devletinde başına buyruk bir karar kaldıramazsınız. Yeşilköy 2001 vakfı ‘Benim oraya yaptığım masraflar var.’ diyor. Biz meclis üyeleri olarak neden o masrafların altına girelim? Neden ben davalık olayım? O gün de mecliste ‘Belediyenin yapması gereken şeyler var.’ dedik. Herkes kameralarını açabilir o günün kayıtları da ortada. Hukuk devletinde nedir? CHP ve AK Parti tarafından bir karar alınmışsa onu kaldırmak burada hukuksuz olarak meclis üyelerine düşmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı mercileri vardır. Herkes delillerini sunar yargı da kara verir. Yargının da verdiği karara da herkes riayet etmek durumundadır. Meclis üyeleri olarak yargı kararı olmadan tahsisi kaldırma gibi bir durumumuz mümkün değildi. Yargı kararını da bekledik neticesinde verilen karara da saygılıyız.” ifadelerini kullandı.

İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi