Esenyurt’ta uzun yıllardır çözüm bekleyen tapu sorunu, belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibinin uzun süren çalışmanın ardından çözüme kavuştu. Eşkinoz Mahallesi’nde düzenlenen törende tapularına kavuşan mülkiyet sahibi vatandaşlar tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı. 30 yılı aşkın süre bekledikten sonra tapularını alan vatandaşlar sevinci ve heyecanı aynı anda yaşadı.

Yıllardır beklenti içerisinde olan vatandaşların tapu sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, “Vatandaşlar gecekondusunu kentsel dönüşüme tabi tutsun ve evlerini yapsınlar diye tarla vasfından ifrazlı parsellere bölüştürdük, tapularını da verdik. Onlar bizlerden daha sevinçlidir. Çünkü kendi evlerini yapacaklar. Artık depreme dayanıklı evlerde oturacaklar. Bunun sevinci çok farklı bir şey. İnsanlara hizmet etmek, onlara faydalı işler yapmak güzel bir şey. Ben de o zevki yaşıyorum” ifadelerini kullandı.



VATANDAŞLAR MUTLULUĞUNU İFADE ETTİ

Tapu için çok uzun bir süre beklediğini ifade eden Âdem Avşar, “Tapumuza kavuştuğumuz için çok mutlu oldum. Bundan daha güzel bir duygu olamaz. Uzun yıllardır burada oturuyorum. Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

30 yıldır tapusuna kavuşmak için beklediğini söyleyen Gülcihan Karakullukçu ise, "Evimi aldığımda 30 yaşındaydım, şimdi 60 yaşındayım. Ama tapuma kavuşunca sanki tekrar 30 yaşında olduğumu hissettim. Çok sevinçliyim, mutluyum. Bundan daha güzel bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

Daha sonra vatandaşlarla buluşan Başkan Kadıoğlu, mahallelilerin sorunlarını dinledi.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi