Esenyurt Belediyesi Kent Konseyi, '18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü' kapsamında kültürleri buluşturdu. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Mülteci ve Göçmenler Meclisi, Save the Children, MUDEM RSC katkı sağladı. İranlı, Cezayirli ve Suriyeli göçmenlere ait; fotoğraf sergisi, el işlemeleri ve farklı tatlar etkinlikte yer aldı.  

Esenyurt Belediyesi Kent Konseyi’nin ev sahibi olduğu etkinliğe; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, STK temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NEŞELİ ANLAR YAŞANDI

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, tek tek stantları dolaşırken çocuk göçmenler ile neşeli anlar yaşadı. Bozkurt daha sonra ‘göçmen’ temalı fotoğraf sergisine uğradı.

“SAVAŞ VE KOŞULLAR BAZEN İNSANI GÖÇMEYE ZORLUYOR”

Bozkurt, bir çoğumuzun göçmen olduğunu söylerken, “Hem ekonomik koşulların bize dayattığı zorluklar nedeniyle hem kültürel kimlik nedeniyle ya da başka nedenlerle bulunduğumuz coğrafyayı terk edip başka yerlerde kendimize yeni bir hayat kurmak üzere görüyoruz. Bu tabii dileriz ki olmasın. Herkes kendi ana vatanında, evinde istediklerini bulsun, orada mutlu olsun. Kendi kimliği içinde, çevresi içinde, vatanı içinde yaşasın ama maalesef her zaman öyle olmuyor. Savaş ve koşullar bazen insanı göçmeye zorluyor. Biz de buna bir farkındalık olsun diye arkadaşlarımızın düzenlediği, Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları ve belediyemizin iş birliği içinde yürüyen bir etkinlik oldu. Çok da güzel oldu” ifadelerini kullandı.

“EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLİYORUZ”

Suriye’den buraya geldiğini söyleyen Ela Elgazi, “Bu etkinlikte kadınlar olarak el emeği ürünlerimizi sergiliyoruz. Evde reçine maddesi ile epoksi ürünlerini yapıyorum. Saat, kitap ayracı, anahtarlık gibi malzemeleri tasarlıyorum. Esenyurt Belediyesi’nin bize bu imkanı vermesinden ötürü teşekkür ederim. İnşallah bu etkinlik, başka fırsatlara imkan açar.” dedi.SÜLEYMAN ÇAY/KENT YAŞAM

Son olarak İranlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin sanatçıları Maria Rahimiöz ve Amer Gahari’nin performansını Bozkurt, hayranlıkla dinledi.

Editör: Haber Merkezi