2015 yılında İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mahallesi’nde arkadaşları ile yolda yürürken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralanan Ahmet Emre Çavuş, omurilik zedenlenmesi sonucu yüzde 99 felç kaldı. İki yıl boyunca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaşama tutunan Ahmet Emre Çavuş, 2017 yılında ise hayata gözlerini yumdu. Bu süre zarfında suçlular kayıplara karışarak adalete teslim edilemedi.

‘’BAŞKA AİLELER BU ACIYI YAŞAMASIN’’

Oğullarının katili yakalansın diye 5 yıldır mücadele veren Çavuş ailesinin tüm çabaları ise sonuçsuz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne yeniden bir çağrıda bulunan Gazeteci Bülent Çavuş, televizyonda gördükleri her maganda kurşunu haberinde aynı acıyı yaşadıklarını dile getirerek, ‘’ Başka Emreler ölmesin. Başka aileler de bu acıyı yaşamasın. Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim öldürdü? Bu suçluları artık bulsunlar. Evladın öldü mü sen de ölüyorsun, sadece yerin farklı oluyor. Oğlumuz toprağın altında, biz de aslında öldük ama toprağın üstündeyiz, tek farkımız bu. Bir evlat öldüğünde aslında tüm aile ölüyor. Oğlumun mezarına onun neden öldüğünü yazdım. İnsanlar bu çocuk neden ölmüş görsün diye oğlumun kabrine iki tabela koydum’’ dedi.

‘’ADALETE GÜVENMİYORUM’’

Oğullarını vuran kişilerin 5 yıldır nasıl bulunamadığına anlam veremediklerini söyleyen anne Zeynep Çavuş ise, ‘’Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ki, oğlumun katili 5 yıldır bulunamadı? Evladın ölünce her doğum gününde, her mezara gittiğinde aynı şeyi yaşıyorsun. Tek dileğim, oğluma bunu yapanın cezasını çekmesi. Oğlum mezarında rahat uyusun. 19 yaşında toprağın altında yatırıp, sorumlusunu bulamadıkları için bu dünyadaki adalete güvenmiyorum. İlahi adalete sığındım. Sorumlunun yargılanmasını, cezasını çekmesini istiyorum’’ dedi.

BAKANLIK VE VALİLİĞE DAVA AÇTILAR

Ayrıca yaşadıkları bu acıdan sonra oğullarının adını yaşatmak için bir vakıf kurmak isteyen Çavuş ailesi, ellerindeki tüm maddi kaynakları oğullarının iki yıl süren tedasininde harcadığı için büyük zorluklar çekmiş. Şimdilik Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu’nu kuran Çavuş ailesi, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne de tazminat davası açmış. Oğullarının iki yıl süren tedavisi için 1 milyon TL’ye yakın harcama yapan aile, bakanlık ve valiliğe açtığı dava ile 300 bin TL’si manevi, 1 milyon TL’si ise maddi olmak üzere toplamda 1 milyon 300 bin TL’lik tazminat talebinde bulunmuş. Valilik ve bakanlık ise yaptıkları savunmada, ‘’Olayın idarenin eylemlerinden kaynaklanmadığını ve tazminat tutarı yüksek olduğu için sebepsiz zenginleşmeye yol açacağını’’ belirtmiş. Ve dava ‘’Keyfi zenginleşmeye yol açabileceği” gerekçesiyle reddedilmiş. Bunun üzerine Çavuş ailesi,, İstinaf Mahkemesine giderek, itiraz başvurusu yapmış.

‘’SİLAHA ÖZENDİREN DİZİLER VAR’’

Kurmuş oldukları Bireysel Silaha Hayır Platformu hakkında da konuşan Bülent Çavuş, ‘’Terörle mücadele ediyoruz ama sokaktaki magandayla edemiyoruz. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek şart. Televizyon dizileri de  gençlere kötü örnek oluyor. Silaha özendiriyor, çok tehlikeli. Kurtlar Vadisi bitti, Çukur ve diğerleri başladı. Beline silah alan, ‘Her şeyi yapabilirim’ diye düşünüyor. RTÜK önce şiddete ve silaha  özendiren dizilere ceza yazsın” diye konuştu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi