Sarıyer Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (SAKEM) tarafından düzenlenen “8  Mart Barış İçin Kadın Buluşması” adlı panelde konuşan gazeteci Oya Baydar, Türkiye’yi gelecekte kötü günlerin beklediğini ileri sürüp, yakın bir süreç için karamsar bir tablo çizerek, “Çok olaylar yaşadım, çok değişik dönemlerden geçtim ama ilk kez bu kadar umutsuzum. Çünkü çözümü göremiyorum” dedi.

Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki panele konuşmacı olarak CHP PM Üyesi Gülseren Onanç ile gazeteciler Oya Baydar ve Ceyda Karan katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve İsmail Erdem ile belediye meclis üyeleri, partinin kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi ile davetlinin bulunduğu panelde daha çok Güneydoğu’da yaşanan sorunlar üzerinde duruldu.


BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ: "KADINLARIN HEMCİNSLERİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR"

Panelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadın sorunlarına dikkat çekerken, öncelikle kadınların kendi haklarına sahip çıkması ve bunun için mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Genç; 
8 Mart’ın öncesinde ve sonrasında yapılan etkinliklerle kadınların toplumdaki yeri ölçüp belirlenemez.  Bunun bir yaşam biçimi olması için günümüzde kadınların çok çaba sarf etmesi gerekir. En başta bir anne olarak çocuklarınız için çok değerlisiniz. Çok fazla insanın kadına bakış açısının nasıl olduğunu biliyoruz. Burada konuşulanları, anlatılanları sizler komşularınıza, dostlarınıza, otobüste karşılaştığınız insanlara, parklarda sohbet ettiğiniz insanlara anlatınız.  En önce siz hemcinslerinize sahip çıkacaksınız. Bazı kadınlar hemcinslerinin kötü propagandasının yapılmasına nasıl göz yumuyorlar aklım almıyor.  Ne olur bu tür olaylarda geniş toplumlara nasıl ulaşacağımızın yollarını bulmaya çalışalım’’ dedi. 

 CHP PM Üyesi Gülseren Onanç ise, Güneydoğu kentlerine yaptığı inceleme gezisiyle ilgili gözlemlerini aktarırken, “Ülkemizdeki kutuplaşmanın önlenmesi çok önemli. Geniş bir kitle bu konuda CHP’ye güveniyor. CHP’nin inandırıcılığı çok yüksek. Bu da Kürt sorununun çözümünde bana umut veriyor. Bunun için CHP’li kadınların bölgedeki kadınlara gidip el uzatması, barış köprüsü kurulması açısından çok yarar sağlar” dedi.

Gazeteci Ceyda Karan da konuşmasında özellikle kadın ve çocukların desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. Gazeteci-yazar Oya Baydar ise Türkiye’yi yakın bir gelecekte büyük iç sorunların beklediğini ileri sürdü. Baydar, “Gazetecilik ve siyasi yaşamımda çok değişik dönemlerden geçtim, çok olay yaşadım ama ilk kez bu kadar umutsuzum. Çünkü çözüm göremiyorum” dedi.

(Tuncay DAĞLI/Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi