Bir süredir Prof Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yerleşkesi üzerinde "yenileme" adı altında çeşitli projelerin tasarlandığı duyumlarından dolayı, detaylarını bilmedikleri projeye itiraz ederek ''yenilenme'' adı altında hastanenin ranta açıldığını iddia ederen sağlık çalışanları ve Bakırköylüler geçtiğimiz günlerde yapılan eylemden sonra, Diren Bakırköy Çamlık Parkı Platformu da bir yürüyüş düzenledi.



Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan Bakırköylüler, Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bahçesine kadar "Hastaneye dokunanın, sarayı yıkılsın, susma haykır, hastanene sahip çık" sloganları ile yürüdü.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ve ilçe örgütü, geçmiş dönem ilçe başkanı ve milletvekili adayı Sait Yücel, 3. Bölge Milletvekili Adaylarından Tülay Ateş, Efkan Bolaç, 2014 Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı, Oğul Aktuna, bazı meclis üyeleri ve muhtarlarında katıldığı yürüyüşe "Biz Büyükçekmece de Kanat Çırpan Albatrosun Bakırköy'de Yarattığı Fırtınayız" pankartıyla bir gurup Büyükçekmeceli de destek verdi.



Basın açıklaması öncesi konuşan Sosyal Haklar Derneği Başkanı Avukat Can Atalay, "AKP ve İş birlikçileriyile dün olduğu gibi bu günde sahip çıkacağız. Daha bundan aylar önce, kiracının, ev sahibinin, Bakırköy halkının ne olacağından bahsetmeksizin Bakırköyde Kentsel Dönüşüm meslesi gündeme gelmişti. Şimdi de Kamu-Özel ortaklığı. Kamu'nun ne olduğunu anlıyoruz ama ÖZEL kimdir? Bu gün Bakırköy'de, Albatros'ta ve İstanbul da tüm yeşil alanlarımıza sahip çıkacağız. Kurtuluş birlikte mücadele etmemizde" diyerek düşüncelerini ifade etti.



Diren Çamlık Parkı Platfoormu adına basın açıklaması yapan Gizem Sürer, "Geleceğimiz, yaşamımız, doğamız için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sahip çıkıyoruz" dedi. Sürer yaptığı açıklamada, doğanın gün geçtikçe para hırsı gözünü bürümüş sermayedarlar ve onlara destek veren siyasetçiler tarafından katledildiğini ifade ederek, "Kamu-Özel ortaklığı adı altında pazarlanmaya çalışılan yeşil alan ve ticarileştirilmiş sağlık piyasası rantının bu ülkeye bir yararı yoktur. İhtiyacımız olan "Kamu-Özel ortaklığı değil, Kamu-Hastane Çalışanları, Kamu-Bakırköy Halkı ortaklığıdır" dedi.
Konuşmasında "Bizler önümüze getirilmeye hazırladıkları projenin 'Yeni Bakırköy' adı altında ranta açılacak bir araç olduğunun farkındayız' diyerek, her dilden, her cinsten, her inanıştan kardeşlerimizle bereber direneceğiz. Bakırköy'ü tıpkı Gezi'de olduğu gibi savunacağız" diyerek konuşmasını bitirdi.




"SERMAYENİN MİLLETİ YOK, RANTIN PARTİSİ YOK" 

Büyükçekmece Albatros sahilinde yapılacak olan imar değişikliği nedeniyle sahil şeridinin yok olacağını dile getirerek günlerdir sahilde eylem yapan Büyükçekmeceliler adına eyleme destek veren grup sözcüsü de " Sermayenin milleti yok, rantın partisi yok. Albatros'tan hastaneye tüm alanlarımıza sahip çıkıyoruz. Kanlı ve kirli para düzenini biz sokaklarda oldukça yıkılacaktır. Semtimize, ilimize ve ülkemize sahip çıkıyoruz. Selam olsun tüm direnenlere" diyerek konuşmasını bitirdi.

"Sermaye elini hastaneden çek, Bakırköy'ün ruhu, dokunanı çarpar" sloganları atan Bakırköylüler açıklamaların ardından olaysız bir biçimde dağıldı.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi