Çamlıca Sevda Tepesi'nde düzenlenen kahvaltı programda Azerbaycan müziğinin ritmi çevreyi sardı.
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği'nin de katkı sunduğu kahvaltı etkinliği için otobüsler kaldırılırken, hemşehriler hem gönüllerince eğlendi hem de hasret giderdi.
Azerbaycan ezgilerinin kulakların pasını sildiği etkinlikte katılımcılar gönüllerince eğlendi. Halayların çekildiği, hareketli Azerbaycan oyunlarının ve ülkenin çeşitli yörelerine ait oyunların sergilendiği alanın doğal güzelliği de doyumsuz bir manzara oluşturdu.

'Daha geniş katılımlı etkinliklerimiz olacak'

Kahvaltı programının açılışı adına kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Av. Sinan Bayat, pazar günü üniversite sınavını hesaba katmadıkları için çok sayıda hemşehrisinin kahvaltıya katılamadığını kaydederek, "Düğünler ya da başka şeyleri bilmek kolay değil ama sınavı bilmeliydik, kaçırmışız. Bundan sonra daha dikkatli hareket edeceğimizden emin olabilirsiniz" dedi.

'Topluma zarar verenleri içimizden temizledik'

Katılımcıların neşesinin ve heyecanının kendileri için doping olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Av. Sinan Bayat, sözlerine şöyle devam etti "Kuruluş amacına uygun etkinliklerini sürdüren derneğimiz, birlik ve beraberliğimizin sağlamlaştırılmasında önemli katkıları sunuyor. Sizleri böylesine iç içe, candan, güler yüzlü, heyecanlı görmek bütün olumsuzlukları silip süpürüyor. Bundan sonraki etkinliklerimizin çok daha kapsamlı ve katılımlı olacağından kuşkunuz olmasın. Bizler emin adımlarla ilerleyen ve bir başka deyimle kartopu gibi gittikce büyüyen ve büyürken de içindeki olumsuzlukları temizleyen bir yapıyı oluşturduk. Her toplumda olduğu gibi bizim içimizde de bazı olumsuz ve toplumsal beraberliğe zarar veren insanlar vardı. İşte kuruluşumuzla beraber hem tanışmayı, kaynaşmayı sağlıyoruz hem de gerçekten kişisel çıkarını toplumsal çıkarın üstünde gören ve topluma zarar veren insanları görerek onların daha fazla zarar vermelerini engelledik. Riyasız, yalansız ve beyninin arka planında başka düşüncesi olmayan insanlarla hergeçen gün büyüyen ve Iğdır adına yakışır bir noktaya gelen derneğimiz yine sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecektir. İyi ki varsınız, buradasınız, bir aradasınız. İyi eğlenceler dileğimle afiyet olsun diyorum."
 

Editör: Haber Merkezi