Zafer Partisi ve EYT Federasyonu işbirliği ile düzenlenen  ‘EYT Çalıştayı’ Beyoğlu’nda bulunan Double Tree By Hilton Piyalepaşa Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştay’da Zafer Partisi STK Başkan Yardımcısı İş ve ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, Zafer Partisi Genel Başkan Ekonomi  Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Gazeteci Yazar Mustafa İşcan, Sosyal Güvenlik Müşaviri Vedat İlki konuşmacı olarak yer aldılar. Çalıştay’a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak  da katıldı. Zafer Partisi genel başkan yardımcıları, genel idare kurulu üyeleri ile EYT Federasyonu yönetim kurulu ile EYT derneklerinin başkanları da katıldı.4

SIĞINMACILARIN DÖNECEK, SORUN ÇÖZÜLECEK

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Salih Zeki Altun, şöyle konuştu: “Sosyal güvenlik meselesi devletin topluma yaklaşımdaki en temel veriyi sunmaktadır. Sosyal Güvenlik, kendi içerisinde zarar etmesine inandığımız bir kurumdur. Mevcut hükümetin önceliği ne yazık ki kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını gidermekten ziyade sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Vergi vb. yükümlülükleri olmaksızın bizden daha fazla yardımı bilabedel kullanmaktadırlar. Sığınmacıların ülkelerine dönmesiyle tüm sosyal güvenlik problemlerimizi çözeceğimize inancımız tamdır.

Emeklilerimiz maaş düşüklüğü nedeniyle çalışmaya mecbur kalmaktadırlar. Kazanılmış hakların iadesi siyasi getiri görülmezse karşılanmamaktadır. Bu durum hukuk devletinin askıya alındığını göstermektedir. Hükümet kendi vatandaşını ikinci sınıf olarak tanımlayıp sığınmacılara üstün ayrıcalıklar tanınmaktadır. Kayıt dışılığın faturası bizlere yüklenmektedir.EYT’lilerin haklarının tesliminde etkin ve köklü bir değişimi Zafer Partisi olarak gerçekleştirebileceğimize inanıyorum.”

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak “Yıllarca hep bizi oyaladılar. Bir parmak bal süreceğiz dediler. Şu zaman olacak bu zaman olacak. Tam 23’üncü yılını görmüş durumdayız. Bizde tek formül vardı 4447 sayılı kanunun iptalinin  sorunumuzu çözeceğini söylüyorduk. Biz bunun iptalini isterken üstüne 5510 sayılı yasa çıkarıldı.   Sizlerde  çözüm önerilerinizle tek formülümüzü programınıza almış oldunuz. Teşekkür ediyoruz. Yanımızda olanın yanındayız.” 

“ ÜLKENİN ÇALINMIŞ ZENGİNLİĞİ 100 MİLYARLAR”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “ Siyasetimizde önce Türk Milleti diyerek hareket ediyoruz. Ondan dolayı da siz değerli EYT’liler için yapmış öneriler ve uygulamayı hedeflediğimiz politikalar genel politikamızın bir parçası. Biz bu ülkede Türk vatandaşlarının ikinci sınıf insan muamelesi görmesini kabul etmeyen bir partiyiz. Burası dünyanın lunaparkı değil, ipini kopartanın gelebileceği bir yer değil. Bedeli kanla ödenmiş Türk vatanı. Ve bu vatanda ortaya çıkan her türlü zenginliğin sahibide Türk Milleti yani sizlersiniz. Biz Zafer Partisi olarak bu zenginliği sahibine geri vermenin bu aşamada sadece sözünü veriyoruz.

Türk milletinin çalınarak yurt dışına götürülen ve şimdi yabancı ülkelerde altın dolar ve euro olarak bulundurulan çalınmış zenginlikleri 100 milyarca dolar. O para ait olduğu yere yani Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na ve Türk halkına geri gelecek.” TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi