Açıklamada İSKOM hakkında bilgiler veren İmamoğlu suyun klor seviyesinden atık suların durumuna kadar tüm sürecin sorunsuz çalışmasının takibini yapan bir merkez olduğunu söyledi.

On yıllardır misyonundan hiç taviz vermeden İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet veren bu kadim kurumun korunması, muhafaza edilmesi ve siyasetin üstünde tutulması gerektiğini vurgulayan  İmamoğlu bugün İSKİ üzerinde kirli bir oyun oynandığını iddia etti.

10 milyar 300 milyon liralık İSKİ gider bütçesinin 14 milyar 900 milyon liraya çıktığını ve farkın sadece yüzde 40 olduğunu belirtti. Bu giderlerin karşılığında İSKİ’nin tek gelirinin fiyat tarifesi olduğunu belirten İmamoğlu yanında getirdiği tablolarla elektirik, doğalgaz, mazot ve Avrasya tüneline son 3 yılda yapılan zamlarla, giderlerin neden arttığını açıkladı. Sonuç olarak İSKİ’nin maliyetlerinin yüzde 120 arttığını ve bu sebeple yeni bir tarife düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Sundukları yeni tarifede 10 m3’e kadar olan tüketimlerde yüzde 50, 10 ile 20 m3 arasında su kullananlar için yüzde 69, 20 m3’ten fazla su tüketenler içinse yüzde 80 zam yapılmasını öneren İmamoğlu İSKİ’nin giderlerinin yüzde 120 artmasına rağmen yine de vatandaşın bu zor zamanlarda destek daha fazla yük olmamak adına tamamını yansıtmadığını söyledi.Bunların hepsini AKP grup başkan vekili de dahil  herkese ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlattık.

Ayrıca mevcut iktidarın da göreve ilk geldiği 1994 yılında suya yüzde 200, sonraki yıl ise yüzde 173 oranında rekor bir zam yaptığını hatırlattı ve bugün yüzde 50’yi fahiş bulan arkadaşların o dönemde yüzde 200 zamda bir mahsur görmedi dedi.

Akp grup başkan vekilinin teklif ettikleri zammı kabul etmedikleri takdirde hiçbir zammı geçirmeyeceklerini söyleyerek tehdit etmesini “sana papuç bırakmayız” şeklinde cevapladı.

2560 sayılı iski kanununun 23. Maddesine göre iskinin maliyeti altında su temini yapamyacağını hatırlatan İmamoğlu “suç işiliyorsunuz. Size rağmen İSKİ’yi batırtmayacağız” dedi

İBB Meclisi’ndeki AKP ve MHP’li üyelerin arasında bu konuda vicdanları rahat olmayanların bulunduğunu bildiğini dile getiren İmamoğlu, “Onları düşünmeye, bu konuda nasıl bir tavır alacakları noktasında düşünce üretmeye davet ediyorum. Partileri yöneten insanlar, asla kutsallaştırılamaz. Kutsal olan; devletimizdir,milletimizdir, değerlerimizdir. Onlara hizmet ederiz” diye konuştu. Ülkede fiyat artışının sorumlusunun, ülkeyi yöneten insanlar olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Türkiye’yi bu ekonomik buhrana sokanların İstanbul’daki ucuz kahramanlık girişimlerine en güzel yanıtı, günü gelince yine hem bu şehrin hem de ülkemizin kıymetli insanları, vatandaşları verecektir. Yani sizler vereceksiniz” dedi. ÖMER AKSOY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi