İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üç asrı aşan köklü bir geçmişe sahip olan İtfaiye Teşkilatı’nın 307. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu İtfaiye Haftası etkinlikleri; Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’nın katılımıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törende İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, itfaiyeciler,  tarihi tulumbacılar ve K-9 Arama Kurtarma ekibi hazır bulundu. Törenin ardından tarihi tulumbacılar ekibiyle birlikte İstiklal Caddesi'nde, vatandaşların, turistlerin yoğun ilgi ve alkışları eşliğinde yürüyüş yapıldı.

RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU

Osmanlı dönemi itfaiyecileri olan tulumbacılar ile modern itfaiye teçhizatları ve kamyonlarıyla günümüz itfaiyecileri, temsili olarak yanan ev maketi söndürdü. Renkli anlara sahne olan gösteriyi, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar ilgiyle izledi. Mehteran takımı da meydanda bulunan turist ve vatandaşlara marşlar okudu.

İTFAİYE ŞEHİTLERİ İÇİN DUALAR OKUNDU

Hafta boyunca kentin farklı noktalarında mobil eğitim araçlarıyla birlikte teşkilatı tanıtarak halkı bilgilendirdiler.  İtfaiye Müzesi'nde tarihe yolculuk yaparken birçok aktivitede vatandaşlar ile bir araya geldiler. Şehitlik ziyaretinde İtfaiye şehitlerine dua okutuldu.

YILIN İTFAİYECİLERİ SEÇİLDİ

Teşkilata bağlı 5 müdürlük bünyesinde çalışan personel arasından seçilen yılın İtfaiyecilerini makamında kabul eden İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ve bölge müdürleri yılın itfaiyecisi seçilenlere ödüllerini takdim etti. Seçilen yılın itfaiyecileri,  Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü’nden Serkan Fırat,  Anadolu Yakası İtfaiye Müdürlüğü’nden Hakan Güney,  Merkez İtfaiye Şube Müdürlüğü’nden Serkan Oktar, Acil Yardım Can Kurtarma Müdürlüğü’nden Mehmet Türkmen ve Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nden Ender Yıldız oldu.

ALBAYRAK: AĞIR AMA ŞEREFLİ BİR YÜKTÜR

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, “Hem mekanla hem zamanla yarıştığınız bu işte, kendi canınızı korumanın gereklilik başkalarının canını korumanın hem mesleki hem insani bir vazife olması ağır ama şerefli bir yüktür. Bu yükün altından kalkan siz itfaiyeci evlatlarıma ve kardeşlerime teşekkürü borç bilirim.” dedi.

“DESTEK OLUN MESLEK OLALIM”

İtfaiyecilik Haftası (Yangından Korunma Haftası) her yıl 25 Eylül – 1Ekim tarihleri arasında kutlanır. Ülkemizde 1720 yılında Tulumbacılar Ocağı ile başlayan İtfaiye Teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihinde bakanlar kurulu kararı ile modern itfaiye teşkilatı olarak kurulup belediyelere devredildi. Zor ve özverili bir mesleğe sahip olan itfaiyeciler, görevleri süresince eğitim alırlar ve tatbikat yaparlar. ‘’Yangın’’ denince akla gelen itfaiyeciler sel, deprem heyelan gibi olağanüstü durumlarda ve sıkışmalı trafik kazalarında da ‘’can kurtarmak’’ için hayatlarını ortaya koyarlar. Bu yüzden itfaiyecilerin çağrısına bizlerde Kent Yaşam Gazetesi ailesi olarak destek oluyor ve diyoruz ki “ Destek olun meslek olalım.” SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi