Orta ve Güneydoğu Asya ülkeleriyle, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Güney Afrika ülkelerinden çıkış yapan göçmenler, Avrupa'ya ulaşabilmek için Türkiye'yi transit ülke olarak kullanmakta. Özellikle son haftalarda ülkemizin İran sınırında yaşanan olağanüstü Afgan göçü haftalardır gündemi meşgul etmekte. Konuyla ilgili son olarak İstanbul’da yaşanan olay ‘pes’ dedirtecek cinsten.  İran’dan gelerek İstanbul üzerinden İtalya’ya yasa dışı yollarla gitmek isteyen bir çift Afganların tuzağına düştü.

ELLERİ VE AYAKLARINI BAĞLADILAR

İran uyruklu Payam K. ile karısı Zahra K., internetten tanıştıkları Afgan uyruklu kişilerle belirli bir para karşılığında anlaşarak Aksaray'da bir buluşma gerçekleştirdi. İranlı çifti 8 Ağustos’ta Arnavutköy’e getiren Afganlar burada otelde kalacaklarını söyledikleri İranlı çifti bir apartmanın ikinci katındaki daireye koyduktan sonra elleri ve ayaklarını bağlayarak gasp ettiler. Yaklaşık 3 bin lira ve cep telefonlarını aldıkları İranlı çiftin, İran'da yaşayan akrabalarını arayarak 14 bin Euro fidye isteyen Afgan gaspçılar, İranlı çiftin el ve ayakları bağlı halde çektikleri videolarını da akrabalarına gönderdi.

TENTENİN ÜSTÜNE ATLADILAR

Tam 12 saat boyunca rehine kalan İranlılar sabaha karşı bir yolunu bularak el ve ayaklarındaki ipleri çözdükten sonra odanın penceresini açarak apartman girişindeki marketin tentesinin üzerine atladı. Önce tenteye ardından da yere düşen İranlı çift, yardım çığlığı attılar. Yardımına koştuğu çiftin rehin tutulduklarını anlayan mahalle sakinleri durumu hemen polise haber verdi.

4 AFGAN GÖZALTINA ALINDI

İranlı çiftin pencereden atladığını fark eden Afgan çete üyeleri evden kaçmak istedi. Kaçmaya çalışanlardan 1'i mahalle sakinleri tarafından yakalanarak eve kapatılırken, kaçan 6 kişiden 3'ü de mahalle aralarında polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Polis ekipleri Afgan uyruklu 4 gaspçıyı gözaltına alırken, rehin tutulan İranlı çift ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İRANLI ÇİFT SINIR DIŞI EDİLDİ

Polisin kaçan 3 Afgan gaspçıyı yakalama çalışmaları devam ederken adliyeye sevk edilen 4 Afgan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. İtalya hayalleri Arnavutköy'de son bulan İranlı çift ise resmi işlemlerinin ardından sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderildi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi