İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Arızlı Mahallesi’ndeki “İzmit Çınar Evler”inin temeli, 28 Aralık 2020’de atıldı. KİPTAŞ, “Afet odaklı sosyal konut” üretmeyi amaçlayan projeyi, yaklaşık 18 ayda tamamladı. İzmit Çınar Evler’ için düzenlenen “Anahtar Teslim Töreni”, CHP TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Projede hak sahibi olan çok sayıda vatandaş da tören alanında hazır bulundu.

AKAR: “BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN GÜZEL ÖRNEKLERİNE ŞAHİT OLUYORUZ”

İstanbul ve Kocaeli’nin ortak problemlerinde birinin depreme dayanıklı konutlar olduğuna dikkat çeken Akar, şunları söyledi: 

“Bir taraftan yeni konutlar üretmeliyiz, Diğer taraftan da depreme dayanıksız olan binaları, bir an evvel elimine edip, onların yerine yeni binalar inşa etmeliyiz” diyen Akar, “Okul yaptığınızda, bir 30 sene okula ihtiyacınız olmaz. Konut yaptığınızda, 30 sene konuta ihtiyaç olmaz. Yol yaptığınızda bir 30 sene, adliye yaptığınızda,

Editör: Haber Merkezi