Eğitim-öğretim düzeyi en yüksek okullar arasında yer alıp, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin hayata hazırlanmasına önemli katkı sunan Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir acaip olayla karşı karşıya kaldı.



OKUL MÜDÜRÜ YARARLI DİYE YAPTI YASAKLA KARŞILAŞTI

Okulun bahçe duvarına vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yerleştirilen dijital panonun okul için uygun olmadığı gerekçesıyle kaldırılması istendi. İBB Zabıtasından gelen bu uyarı nedeniyle Okul Müdür Faruk Genç ne yapacağını şaşırdı. Panonun reklam yayınlamak ya da herhangi bir ticari amaçla kullanılmadığını, sadece okulda verilen kurslarla ilgili bilgilerin vatandaşlara duyurulduğunu söyleyen Faruk Genç, “Ayrıca biz okulumuzda insanların sağlığı için hemşire yetiştiriyoruz. Hasta ve yaşlı bakımı için kadın ve erkeklere kurs veriyoruz. Bunun yanısıra şeker, hipertansiyon, kalp hastalıkları ile ilgili bu panodan bilgilendirici yazılar yayınlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden gelip bu pano için izin almam gerektiğini söylediler. İzin için belediyeye başvurdum kentsel tasarıma ters olduğu ve böyle panoların okullarda olmaması gerektiği söylendi. Nasıl iştir ben de anlamadım Teknolojinin bu kadar geliştiği çağımızda halkı bilgilendirmek için bez pankart mı assaydım” dedi.



SARIYERLİLER BU İŞE BİR ANLAM VEREMEDİ

Öte yandan Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim-öğretimdeki başarısının yanısıra yıllardan beri okuluN müdürlüğünü yürüten Faruk Genç’in çalışkanlığını bilen Sarıyerli vatandaşlar, dijital pano ile ilgili yaşanan olaya bir anlam veremediler. Vatandaşlar, “Eller gider aya biz kalırız yaya. Okulun içinde akıllı tahta kullanılır, bahçesine dijital pano astırılmaz. Öğrenciler sınıflarda robot yapar, bahçe duvarına dijital pano uygun bulunmaz . Anlamak mümkün değil” dediler.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)







 
 
Editör: Haber Merkezi