Sokak hayvanları için veterinerlik hizmetlerini daha iyi koşullara getirmek amacıyla harekete geçen Kartal Belediyesi, sokak hayvanları için tedavi ve rehabilitasyon merkezini Cumhuriyet Mahallesi, Kent Sokak’ta bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Sera ve Veteriner Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda inşa edecek. Rehabilitasyon Merkezi için ilk kazmayı yere vuran Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatleri arasında da yer alan merkezde sokak hayvanları, muayene, tedavi, ameliyat, röntgen, ultrason gibi bir çok hizmet alabilecek.

Tedavi ve rehabilitasyon merkezinin inşa edileceği alanda basın mensuplarına açıklamada bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sokak hayvanlarına verilen veterinerlik hizmetlerini daha iyi koşullara getirmek amacıyla merkezin inşaasına başladıklarını belirterek, ‘Kartalımız için büyük hayallerimizden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte sokak hayvanlarımız için çok güzel bir proje hazırladık. Kartal Belediyesi olarak sokak hayvanlarına tedavi ve muayene başta olmak üzere her türlü hizmeti vermek üzere hazırlanan projemizin kısa bir süre sonra temelini de atmış olacağız. Hedefimiz en kısa sürede merkezimize hayat kazandırmak olacak. Burada sokak hayvanlarımızın aşısından tedavisine, kısırlaştırmadan ameliyatına ve birçok koşullara kadar sahiplenme olmak üzere bünyemizde çalışan uzman veteriner kadromuzla en iyi hizmeti vermeyi amaçladık.  Halkımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemizin ihtiyacı olduğuna kanaat getirdiğimiz merkezimiz Kartallı komşularımıza şimdiden hayırlı olsun’ dedi.

Oktay Aksu; Sokakta yaşamak onların tercihi değil

Sokak hayvanları ile ilgili şikayetlerin her geçen gün artması üzerine belediye olarak harekete geçtiklerini ifade eden Kartal Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Veteriner Hekim Oktay Aksu, “Yaşanan sorunların tek sorumlusunun hayvanlar olmadığı, sokakta yaşamanın onların tercihi olmadığı bilinci ve hassasiyetiyle tüm belediyeler olmak üzere bizim de bu soruna el atmamız gerekir. Hayvanların yaşadığı bu sorunlara çözüm üretmek herkesin düşünmesi gereken bir konudur. Belediyemiz Başkanımız Gökhan Yüksel öncülüğünde yine çok güzel bir çalışma ortaya koyuyor.  Sokak hayvanları için çok yönlü Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için harekete geçti.  Projenin tamamlanmasıyla sokak hayvanlarımız için tedavi, kısırlaştırma, muayene, aşılama, mikro çipleme gibi işlemleri bu müdürlüğümüzde yapacağız.  Hayvanlarında bizimle bu dünyayı paylaşan canlılar olduğunu herkese hissettirecek bir hizmet binası yapıyoruz. Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in seçim vaatlerinden birisiydi. Bugün bunun için burada toplandık. İnşallah 4 Ekim 2022 Hayvanları Koruma Günü’nde hizmet binamızın kurdelasını kesmeyi hedefliyoruz. Kartallı komşularımıza hayırlı olsun diyoruz.” dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi