Türkiye, yangın felaketinden sonra şimdi de Batı Karadeniz’de meydana gelen sel ve su baskınlarıyla mücadele ediyor.Kartal ve Beşiktaş Belediyesi orman yangınlarında olduğu gibi sel felaketinin yaşandığı bölgeye de kısa sürede arama kurtarma ekip ve ekipmanlarını gönderdi.

BEŞİKTAŞ VE KARTAL TÜM GÜCÜYLE DESTEK OLUYOR

Beşiktaş Belediyesi ambulans, Toplumsal Afet Platformu arama kurtarma ekibi, soğuk hava tırı, BELTAŞ Mobil Büfe aracı ve çok sayıda ekipman ile Kastamonu’ya ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına hızlıca destek vermeye başladı. Kartal Belediyesi, 9 araç 23 personel ile yola çıkan ekip, beraberlerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 150 koli gıda, 150 çift kişilik yatak ve yastık götürdü. İlçelerdeki su talebine karşılık her biri 10 litrelik olan 750 adet su damacanası da gönderilen erzaklara eklendi. Bu arada Kartal’da bulunan Kastamonu, Sinop ve Bartın illerine ait sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Motorlu Arama Kurtarma Derneği (MAKUD) de ekiplere katılarak afet bölgesine doğru yola çıktı.

“BEŞİKTAŞ SİZİNLE”

Sel Bölgesine giden ekipleri önceden ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi alan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sel felaketinin yaralarını beraber saracaklarını belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve şunları söyledi:

 “Dayanışma ile birlikte yaralarımızı sarmak için ekiplerimiz sel felaketinde zarar gören Kastamonu'ya destek vermek üzere yola çıktı. Can kaybının artmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Geçmiş olsun Kastamonu. Beşiktaş sizinle.”

 “BİRLİK OLACAĞIZ”

“Son haftalarda ülkemizde yaşanan ve büyük acılara sebep olan afetler nedeniyle derin bir üzüntü yaşıyoruz.” Diyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu zor günlerde millet olarak birbirimize daha sıkı bir şekilde kenetlenerek dayanışma içerisinde, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Sel mağduru kardeşlerimizi de asla yalnız bırakmayacağız. Tıpkı Antalya’da, Muğla’da olduğu gibi Kastamonu, Sinop ve Bartın için de bir olacağız, birlik olacağız. Ekiplerimiz afet bölgelerindeki arama kurtarma ve lojistik faaliyetlerine destek vermek amacı ile sel felaketinin yaşandığı bölgelere hareket etti. 9 araç ve 23 personel ile çalışmalara destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi