CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kartalkanat, İstanbul 2. Bölge’de yayın yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Basın mensuplarına aday adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartalkanat şunları söyledi:
“Bugün ülkemizde zengin daha zengin, fakir daha çok fakir oluyor. Bugün herkes borçlandırılmış. Hırsızlık, yolsuzluk diz boyu. Bu sorunlar ancak sosyal demokrat bir partidir. Üniversiteler, medya, yargı tüm bu kurumlar tek elde toplanmış. Gezi olaylarını yaşadık. Herkeste gelecek kaygısı var. İlk üç gün herkes sokaktaydı. Toplumun her kesiminden insanların yer aldığı bir eylemdi. Daha sonra başka mecralara kaydı.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ, EŞİTLİĞİ, ADALETİ SAVUNMALIYIZ’
CHP iktidar partisi olabilir. Kendi içindeki sorunları çözdüğü zaman iktidar olmamızın önündeki en büyük engeli kaldırmış oluruz. Kardeşlik birlik dayanışma ruhu ve toplumsal barışı hep birlikte sağlamalıyız. Özgürlüğü eşitliği adaleti savunmalıyız. Irkçılığı, mezhepçiliği bırakmalıyız. Meslek ve siyasi hayatımda hiçbir zaman insan ayırımı yapmadım. Gelecek nesillere mutlu bir hayat bırakmak için çalışıyoruz. Gençlik yıllarımızda ne diyorsak insanlık adına bugün de aynı söylemlerimizin arkasındayız.

‘IRKÇILIĞI VE MEZHEPÇİLİĞİ BİTİRELİM’
Tüm meslek hayatım boyunca kapım halkıma sonuna kadar açıktı. Saat 4’den sonra gece çalınan her telefonuma bakarım. Daha yurt dışını görmedim. Bugüne koşuşturmayla geldim. Ülkemin bir zerresi için canımı vermeye hazırım. Irkçılığı mezhepçiliği bitirelim.”
Milletvekili olursa bundan sonraki yaşamında da kapısının halka açık olacağını ifade eden Kartalkanat “Her şeyden önce memleketimizi ve bağımsızlığımızı, çarkı bozulmuş, haramilerin saltanat sürdüğü bu düzenden kurtarmak şiarıyla yola çıkıyorum. Aynı zamanda sağlık başta olmak üzere birçok alanda ülkemizin ve bölgemizin sıkıntılarını çözüme kavuşturmak da boynumun borcudur. Desteğinizi verin, fikirlerinizle yol gösterin, önerilerinizle güç katın ve gelin bu yolu birlikte yürüyelim” diye konuştu. (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi