Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyelerinin ve mahalle başkanlarının aileleri İçin  bir iftar yemeği düzenledi.  Elite World Business Otel Sefaköy’de düzenlenen iftar yemeğine MHP  İstanbul Milletvekili Arzu Erdem,  MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK ) Üyesi Ahmet Savaş Çolak, Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, 15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut’da katıldı.

MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki iftar programında yalnızca bir selamlama konuşması yaptı. Tiryaki, “Siyaseten muradı Allah’ın rızasını kazanıp, milletin duasını almak şiyarını edinmiş siz çok kıymetli dava arkadaşlarıma, gönül dostlarıma ve ailelerimize bizlere verdikleri destekten dolayı çok çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tiryaki ülkenin yarınları için çalıştıklarını belirterek kendisinin ve arkadaşlarının ailelerinden vakitlerinden çaldıkları için hak helalliği istedi.  

ÇOLAK “BİZ YEDİ VEREN GİBİYİZ. AMA ANA DAMAR MHP’DİR”

Ahmet Savaş Çolak iftar programında yaptığı konuşmasında MHP’nin baraj altında kalacağı iddialarını eleştirdi. “ Vatandaşın karşısına çıktığımız zaman şu propagandanın etkisi altında kaldıklarını görüyorum. ‘ Yaa MHP bu seçimde oy kaybedecek.’ MHP niye oy kaybedecek? MHP vatanı mı sattı, teröristlerle iş birliği mi yaptı, Amerika’dan bir talimat mı aldı, Avrupa ile iş mi tuttu? Bizim tek bir amacımız var. Türkiye’yi bölgesel güç yapmak. Milletimizin başına bir iş gelmesin, devletimiz var olsun, bizim amacımız bu. Bunu yapmak isterken bizim çalışmalarımızdan rahatsız olan başta FETÖ ve CHP taraflarının organize etti bir propagandanın vatandaşımıza algı operasyonu şeklinde yutturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Türk Milleti şerefli bir millettir. Türk Milleti MHP’ye sahip çıkacak ve başını öne eğdirmeyecektir. Ne yüzdelik dilimlere ne bu muhalefetin algısına mahkum etmeyecektir. Biz geçmişte baraj altında kaldık. MHP barajları yıka yıka geldi.

Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. MHP liderine hiç kimse yolsuzluk yaptı diyemez. Tek bir milletvekilinin bir lira yolsuzluk yaptığını söyleyen varsa çıksın. MHP’nin teröristlerle iş tuttuğunu söyleyebilen çıksın. Şimdi Meral Akşener diye bir hanımefendi sırf HDP rahatsız olmasın diye Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’nu milliyetçi söylemlerde bulunduğundan dolayı görevden alıyor. Kimin sesi çıkıyor?

“GEÇMİŞTE DE MHP, CHP’LİLEŞTİ DİYORLARDI”   

Ne olmuş? MHP Tayyip Erdoğan’ı desteklemiş, çok yanına girmiş, çok AKP’lileşmiş. Geçmişte de bunun tam tersini söylüyorlardı. MHP çok CHP’lileşti diyorlardı. MHP ne AK Parti’leşir, ne CHP’lileşir, MHP ancak ülkücüleşir. Bizim hiç bir partiye benzeme gibi bir derdimiz yok. Sayın Genel Başkanımız zamanında demişti ki; biz yedi veren gibiyiz. Her parti de ülkücü hareketin temsilcisi bulunur. Bunda sıkıntı görmüyoruz. Yeter ki hayra hizmet etsinler. Ama  ana damar MHP’dir. Bizi Ak Parti ile ittifak yapmakla eleştirenler PKK’nın siyasi temsilcisi ile ittifak yapıyorlar” dedi.

 ERDEM “BUGÜNÜN DAVUTOĞLU, O GÜNÜN DAVUTOĞLU”

Arzu Erdem “  2015 Haziran seçimleri yapıldı, bugün niye Ak Parti ile ittifak oldunuz, niye yan yanasınız diyen zillete hizmet eden şer cephesi ne dedi? ‘Niye MHP, Ak Parti ile ittifak yapmıyor?’ dedi. Şaşkındık. Kimlerden ses gelmedi. Hepsi de dedi ki, MHP Genel Başkanına bakın ya. Ak Parti ile koalisyon olmuyor. Orada bir nokta vardı. Dikkat çekmem gerekiyor. En büyük hassasiyetimiz şuydu. Yürütülmüş olan çözüm sürecinin derhal bitirilmesi, liderimizin kırmızı çizgisiydi. O gün pazarlıkları yapan kişiyi hatırlayalım bakalım. Ahmet Davutoğlu! Ne dedi ki o gün? Bugünün Ahmet Davutoğlu, o günün Ahmet Davutoğlu hiç bir farkı yok. Dedi ki, ‘ bitirmeyelim, biz bunu dondurucuya koyalım’ dedi. Liderimizle iki saatlik görüşmeden sonra dedi ki, bu koalisyon olmaz ben seçime gidiyorum. Kıyamet koptu. Dava arkadaşlarımızda şikayet etti.

“MHP’NİN OLDUĞU YERDE ADALET VARDIR.”

Ama liderimiz dedi ki Kasım’da tekrar seçim yapılsın. Millet iradesine gidelim. Çünkü liderimizin işaret ettiği her konu bazen bir günde bazen on günde, bazen bir yılda, bazen üç yılda ama mutlaka karşımıza çıkıyor. Kasım da yapılan seçimlerde MHP’ye büyük bir ceza kesildi. 80 vekille girdik, Kasım’da 40 vekile düştük. Milletimiz dedi ki koalisyon yapmadı. Şer cephesi çalıştı. Arkadaşlarımızdan kırılanlar küsenler oldu. MHP’nin mecliste grubunun olması yeterlidir. Çünkü MHP’nin olduğu yerde adalet vardır.

Daha sonra 2016 senesinde darbe girişimi yaşandı. Darbe girişimi hükümete karşı yapılmadı. Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapıldı. Devlet ele geçirilmeye, Türk milletine kefen biçilmeye çalışıldı. Biz o güne kadar söylemiş olduğumuz ne varsa arkasındayız. En önemli hassasiyetimiz Türkiye’yi birbirine katan çözüm sürecinin bitirilmesiydi. Şimdi size soruyorum. Bitirildi mi? Bitirildi! Liderimiz, terör örgütü ile 7/24 mücadele edilecek dedi. Ediliyor mu?  Ediliyor. Bir bomba patladığında hepimizin huzuru kaçıyor mu? Kaçıyor. O yüzden üzerimize düşeni yapmayı devam ediyoruz. Bizim sırtımızda Aybüke Öğretmen’in, Necmettin Öğretmen’in, Bedirhan Bebek’in, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yükü var.” diye konuştu. TAYFUN ERCAN- KENT  YAŞAM  

Editör: Haber Merkezi