Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti, yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer'in atandığı belirtildi. Yeni bakan Özer hakkında 5 yıl önce çok dikkat çekecek bir iddia ortaya atılmıştı. Zonguldak'ın yerel gazetelerinden biri Pusula gazetesinden Atilla Öksüz’ün 22 Temmuz 2016 tarihli "Zonguldak’taki FETÖ’cüler " başlıklı yazısında 2012'de gerçekleşen bir olay anlatıldı. Öksüz’ün yazısında, dönemin Karaelmas Üniversitesi (Bülent Ecevit Üniversitesi) Rektörü Özer’in Zonguldak Nüzhet İşadamları Derneği’nin organizasyonuyla Zonguldak’tan bir grupla beraber Fethullah Gülen'le görüşmek üzere ABD’ye gittiği iddia edildi.

Ziya Selçuk'un yerine yeni Milli Eğitim Bakanı olarak seçilen Prof. Dr.  Mahmut Özer kimdir - Son Dakika

Yazıda alıntılanan haberdeki söz konusu ifadeler şöyle:

Zonguldaklı bir grup, Zonguldak Nüzhet İşadamları Derneği’nin organizasyonuyla ABD’ye gitti. ABD’de bir dizi ziyaretlerde bulunması beklenen grup, kamuoyunda ‘Gülen Cemaati’nin önderi olarak bilinen Fetullah Gülen Hoca Efendi’yi de ziyaret edecek.

Heyetin Fetullah Gülen ziyareti, Hoca’nın sağlık durumuna bağlı.

Heyete, DEKA Madencilik’in ortaklarından Zonguldak Nüzhet İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanvekili Halit Demir başkanlık yapıyor.

Heyette, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Şenol Altuntaş, Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) Genel Sekreteri Hasbi Uzan, Fuat Velioğlu, Hasan Oktay gibi isimler de yer aldı.

Heyetin hazırladığı ilk listede, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in de bulunduğu, ancak üç ismin de son dakikada programa katılmadıkları öğrenildi.”

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi