Azerbaycan’la Ermenistan arasında yaşanan 2. Dağlık Karabağ savaşında şehit düşen General Polad Haşimov’un adı verilen gemi, 140 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde… 7 bin 500 ton taşıma kapasitesine sahip geminin iki gün içinde yola çıkarak savaşın devam ettiği Ukrayna hattında çalışacağı açıklandı.    

“33 YILDIR TEK BİR DEVLET İHALESİ ALMADAN BÜYÜYORUZ” 

“İstanbul dışına çıkmama” cezası nedeniyle törene katılamayan Mansimov, şirket merkezinde basına önemli açıklamalar yaptı. Palmali Holding’in Türkiye’deki büyük şirketler arasında tek bir devlet ihalesi dahi almayan yegane kuruluş olduğunu vurgulayan deneyimli işadamı, “33 yıldır Türkiye’deyiz ama burada bir kuruş kazanmadık aksine yurt dışında kazanıp Türkiye’de yatırım yaptık!” dedi. Türk ekonomisine sıfırdan 180 gemi yapıp kazandıran başka bir şirket olmadığını da savunan Mansimov, devam eden Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bölgeden buğday, kömür ve ayçiçeği gibi kritik ürünleri taşıdıklarını söyledi. 

“2024 YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK GEMİCİLİK ŞİRKETİ OLACAĞIZ”

Filolarına dahil ettikleri “General Polad Hashimov” adlı geminin Karadeniz’den Dinyeper Nehri üzerinden Ukrayna’nın İzmail limanına ulaşarak 7 bin ton ayçiçek yağını yükleyip Mersin Limanı’na getireceğini açıkladı. Diğer armatörlerin ve kaptanların savaş bölgesine girmekten çekindiğini söyleyen Mübariz Mansimov. 2024 yılında dünyanın bir numaralı deniz taşımacılığı şirketi olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi