MİT, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği operasyonla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde merkez komite üyesi Engin Karaaslan'ı etkisiz hale getirdi.

ENGİN KARAASLAN KİMDİR?

Bizzat Abdullah Öcalan'dan eğitim alan Engin Karaaslan'ın PKK Merkez Komite üyesi olduğu, PKK'nın Suriye Genel Sağlık Sorumlusu olarak örgütte görev aldığı öğrenildi. MİT'in SİHA ile yaptığı bu operasyonun Suriye'de en üst düzey PKK'lı teröristin öldürüldüğü ilk operasyon olduğu öğrenildi.

PKK terör örgütüne 1980'li yıllarda katılan Haydar Varto kod adlı Engin Karaaslan, 1990'lı yıllarda Suriye/Şam'da Abdullah Öcalan'dan bizzat eğitim aldıktan sonra 2000'li yıllarda PKK Ermenistan Temsilciliği görevini üstlendi. KCK Adalet Divanı Üyesi olarak görev yapan azılı terörist, 2019 yılından bu yana Suriye'de PKK'nın en üst yürütme organı 'Suriye Sekreteryası Üyesi ve PKK/KCK 'Suriye Genel Sağlık Sorumlusu olarak görev aldı. Örgütte bulunduğu süre içerisinde Tunceli, Amanos ve Kandil'de silahlı alanda üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını bizzat yaptığı bilinen Engin Karaaslan, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından takip ediliyordu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi