Sarıyer Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde,  AK Parti grubunun 13 “Hayır” oyuna karşılık, CHP grubunun 24 “Evet” oyuyla kabul edildi.

AK Parti’lilerin eleştiri yağmuruna tutup, yapılan yatırım ve çalışmaları yeterli bulmadığı Faaliyet Raporu ile ilgili olarak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaklaşık iki saatlik bir sunum gerçekleştirdi.

Belediye Meclis üyelerine önceden dağıtılan 301 sayfalık Faaliyet Raporu’nda belirtilen yatırım ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgi veren Başkan Genç, “Bizler bu işleri her şekilde yaparız. Bina da yapılır, hizmet de verilir. Önemli olan Sarıyer için birlikte hareket edip, vatandaşlarımızın sorununu birlikte çözmemizdir. Gelin bu ilçenin insanlarına birlikte hizmet üretelim” diyerek, AK Parti grubuna dayanışma içinde çalışmayı önerdi.

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki toplantıda ilk konuşmayı yapıp, Faaliyet Raporu’nu sunan Başkan Şükrü Genç, “2009 seçim kampanyamızı hatırlayanlar bilirler. Seçim döneminde bir söz vermiş, “Sarıyer’i beraber yöneteceğiz” demiştik. “Ortak akıl oluşturma” prensibi bizim senelerdir çözülememiş ve çözülmemiş problemleri çözmemizde ana prensibimiz oldu. Sorunları ortak tespit edip, çözümleri de ortak akılla üretmenin, demokratik olarak da en doğru yol olduğu düşüncesindeyiz. İşte bu nedenle paydaşlarımız olan sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, mahalle örgütlerimiz, üniversitelerimiz ve kent konseyimizle hatta kardeş şehirlerimizle sürekli ve aktif işbirliği içerisindeyiz" dedi.


 
BAŞKAN GENÇ: GÜNÜ KURTARAN DEĞİL MUTLU BİREYLERİN YAŞADIĞI BİR SARIYER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yönetim prensibi olarak maksimum hizmet, maksimum yatırım ve maksimum tasarruf anlayışını benimsediklerini ifade eden Başkan Genç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biliyoruz ki, etkin ve verimli bir bütçe politikası uygulanmadığı takdirde Belediye’nin güçlü bir pozisyona gelme imkânı asla olmayacaktır. Ayrıca, ‘Sürdürülebilirlik’ kavramı da yine hizmet ve yatırım yaratma projelerimizin temelini oluşturmadığı takdirde başarılı olma şansı bulunmamaktadır. Günü kurtaran değil, kalıcı, yerinden ve kalkınmacı yerel yönetim anlayışı bizim için bir yerel yönetimin sahip olması gereken en temel prensiplerden biridir. Bu anlayışımızın en somut göstergesi, dünyanın ilk yeşil kamu hizmet binasının hizmete hazırlanmasıdır. Sizlere bir kez daha faaliyet raporu sunuyor olmaktan, büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Sarıyer’i dünya ölçeğinde fark edilir bir kent yapma yolunda verdiğimiz mücadelemizde, özverileri ile bizim yanımızda yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma ve bu güne kadar mecliste görev almış tüm meclis üyesi arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim. Farklı kültürleri ve sosyo-ekonomik yapıları birarada barındıran Sarıyer’i farklı bir yaklaşım ile yönetmeye, seçildiğimiz ilk gün karar vermiştik. Bugün birçok belediyenin kendilerini “sosyal belediye” olarak tanımladıkları hizmetler de zaten yürürlükteki kanuna göre yapmakla sorumlu oldukları işlerdir. Ancak, biz Sarıyer Belediyesi olarak, seçildiğimiz gün ve sonraki her süreçte hedefimizi bir çıta üste koyduk ve belediyenin işleyiş ana prensibini, bize yasal olarak tanımlanan sorumlulukları yerine getirmenin ötesine çıkarttık. Sorunları ortak tespit ederek, çözümleri de ortak akıl oluşturarak üretmenin demokratik olarak da en doğru yol olduğu düşüncesindeyiz. Sarıyer Belediyesi olarak seçildiğimiz günden itibaren gününü kurtaran değil, güçlü bir Sarıyer kurmayı hedefliyoruz. Mutlu bireylerin yaşadığı bir ilçe hedefliyoruz. Tüm birikim ve vizyonumuzu bu doğrultuda projeler gerçekleştirmek için kullanıyoruz. Sarıyerli olmanın farklılığını, ayrıcalığını ve önceliğini sizlere sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız.”

AK PARTİ YATIRIMLARI YETERSİZ BULDU

Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten sonra AK Parti Grubu adına Selçuk Bozkır, CHP Grubu adına da Gökan Zeybek konuşma yaptı. Kişisel konuşmalarda bulunan AK Parti’den Hüseyin Coşgun, Hicran Hamza Çelikyay ve Nurettin Coşgun ile CHP’den Mustafa Tok ve Oktay Aksu da Faaliyet Raporu ile ilgili görüşlerini belirttiler.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, Sarıyer adına yapılan her güzel işin destekçisi olacaklarını bir kez daha belirtirken, Sarıyer Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarının yetersiz kaldığını ifade etti. Coşgun, Çelikyay ve Bozkır da daha önceki toplantılarda ifade ettikleri birçok konuyu yeniden gündeme taşıyıp, kalıcı çözümler beklediklerini iafade ettiler.

Toplantı sonunda Başkan Genç, muhalefet tarafından getirilen eleştirileri cevaplayıp, tüm meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Genç, “Eleştiriler bizim çalışma azmimizi artıracak, daha iyi ve doğru şeyler yapmamızda yol gösterici olacaktır. Bu anlamda yapıcı eleştirilerde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Yapılan oylamada AK Parti’nın 13 “Hayır” oyuna, karşılık CHP’den 24 “Evet” oyu geldi ve 2015 Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 



Editör: Haber Merkezi