İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu’nun da katıldığı toplantıda İlçe Başkanı Mehmet Deniz şunkları söyledi:

“BİZ YERELDE KENDİMİZİ İSPAT ETTİK”

“Yaklaşan bir seçim var ve AKP doğu illerinde seçim güvenliğinin olmadığını söylüyor. Peki, 2002’de iktidara geldiğinde o zaman oralarda güvenlik sorunu yoktu şimdi güvenlik sorunu var. Yani diyorsunuz ki ‘devlet olarak, hükümet olarak ben orada yokum, ben oraya hâkim değilim, ben acizim. 2002’den önceki hükümetler yapabiliyorlardı, güvenliği sağlayabiliyorlardı ama ben yapamıyorum’, benim anladığım bu. Herkesle kavgalı olan bir hükümet en son basınla da kavgalı hale geldi. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çalışmalarını izlemenizi tavsiye ediyorum. Hem Sarıyer Belediyemiz hem diğer belediyelerin çalışmalarını izlemeniz gerekiyor. Nedenine gelirsek bir insanı denemek lazım, nerede deneyeceğiz yerelde, yerelde ne yapmış, nasıl bir siyaset ortaya koymuş, kimlere hitap ediyor, kimlere yardımcı olmak istiyor? Yerelde yapan genelde de yapar. AKP’nin geliş noktası da öyleydi. Hatırlarsanız ‘biz yerelde kendimizi ispat etmiş bir partiyiz’ diyorlardı. Sarıyer’de özellikle Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in önderliğinde yapılan çalışmalara baktığınız zaman, geçmiş dönemlerde yapılmayan şeyleri yaptık. Belediye Meclis kararlarına bakın, yatırım programlarına bakın, 1989’dan sonra bütün Belediye Meclisi kararlarına bakın. Her belediye meclisi yatırım kararında hep belediye hizmet binasının yapılması var. 95’te var, 99’da var, 2005’te, 2012’de var. Yazılmış, kararı alınmış ama bunu yapmak, başarmak, zor şartlarda bize nasip oldu. Maslak’taki dev bina, ekonomik değeri olan Sarıyer’e katkısı çok yüksek olan bir bina haline geldi.

“ÜLKEMİZDE DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURACAĞIZ”

İnsana dokunma anlamında birçok projemiz var. Bunları istediğiniz zaman sizlere gerek görsel gerek yazılı olarak sunabiliriz. Özetle şunu söylüyoruz; Yerelde bu işi başardık, genelde de yaparız. Ülkede huzur ve güvenin kaynağı kurucu iradenin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne siz değerli basın mensuplarının duyarlı ve çevreci gözlerle bakmasını istiyorum. Sarıyer’de çok önemli kuzey ormanları yok oldu. 29 Ekim’de köprüyü açacaklar. Aslında bu köprü farklı noktalara da yapılabilirdi.


Bununla hiç ilgilenilmedi ve bizim ormanlarımızı yok ettiler. Bunun hepimiz bilincindeyiz. Biz ülkemizde böyle ucube köprüler değil, dostluk köprüleri kuracağız. Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde de gerçekten barış, huzur ve dostluk köprülerini kuracağız. Biz gelişmeye, yeniliğe karşı değiliz ama bunun yeri, yöntemi, şekli, farklı olmalıydı. İnşallah bunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz ki, ben bunu ilçe başkanı olarak değil, vatandaş Mehmet Deniz olarak söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kimsenin ummadığı, kimsenin hesap etmediği bir oy oranına ulaşacağız.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi