Cumhuriyet’in 98. yılı kapsamında altıncısı düzenlenen Muhtarlar Günü Kutlama etkinliği Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Sarıyer Meydan’da düzenlenen resmi törenin ardından Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Sarıyer muhtarlarından oluşan ve Cemil Sağyaşarı’n orkestra şefliği yaptığı koro, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği, ‘Ah Bu Gönlüm’, ‘Vardar Ovası’ , ‘Gemilerde talim var’, ‘Fikrimin İnce Gülü’ ve ‘Burası Muştur’ şarkılarını seslendirdi. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, meclis üyeleri ve Sarıyer’in 38 mahallesinin muhtarları katıldı.

MUHTARLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

Resmi törenin ardından, Sarıyer’de muhtarların gününü kutlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Muhtarlarımızla her zaman omuz omuza çalıştık, onların her zaman yanında olduk. Muhtarlarımızla istişareler yaparak mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt olmaya çalıştık. Biliyoruz ki muhtarlarımız vatandaşla bizim aramızdaki en önemli köprüdür. Bu duygularla tüm muhtarlarımızın gününü kutluyoruz.” dedi.

MUHTARLAR GÜNÜ 6. KEZ KUTLANDI

Muhtarlar Günü dolayasıyla Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuşak, kısa bir konuşma yaptı. Sarıuşak konuşmasında, ‘”Muhtarlar gününün 19 Ekim 2015’te Bakanlar Kurulu’nun kararıyla kabulünün 6. Yılını hep beraber kutlamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan fermanla Üsküdar, Eyüp, Galata Kadılıklarından sonra da 2 Aralık 1833 tarihinde Anadolu’da Kastamonu Taşköprü’de muhtarlık müessesi kurulmuştur. 187 yıllık bu kurum 1913-1933 tarihlerinde 2 defa kesintiye uğramasına rağmen Osmanlı döneminden başlayarak, içinde bulunduğumuz Cumhuriyet dönemine kadar hala devam etmektedir.” dedi.

“MÜHRÜMÜZÜ EN SAYGIN ŞEKİLDE TAŞIYORUZ”

Muhtarların mahalleyi temsil eden en önemli kişisi olduğun belirten Sarıuşak, “Muhtar iyi bir sırdaş, iyi bir dost, iyi bir arkadaştır. Bildiği mevzuları kimseyle paylaşmaz. Devlet ve millet arasında köprüdür. Muhtarlık halkın devlet kapısıdır. Her ne kadar yeni kanunlarla işlevi azalmış olsa da halkın her yaşamında varız. Doğumundan ölümüne kadar, ülkemizde 50 bin 292 köy ve mahalle muhtarları, İstanbul 953, Sarıyer’imizde 38 muhtarımız vardır. Demokrasimizin vazgeçilmezidir. Muhtar her siyasi partiye eşit mesafede ve her partiden oy alarak seçilen, mahallenin önder kişileridir. Mahallenin sosyal yapısını en iyi tanıyabilen kişidir.  Muhtarlarımız her türlü terörün karşısındadır. Karşı olmaya devam edecektir. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz. Mustafa Kemal’den aldığı güçle görevlerini ifa eden muhtarlar vatanına ihanet edenleri affetmez. Taşıdığı mühür Cumhurbaşkanlığını temsil eder. Bizler ay yıldızlı mührü saygın bir şekilde taşıdık, taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz.” diye konuştu.  

“DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZİ MUHTARLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

Daha sonra söz alan Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Sarıyerli muhtarların gününü kutlayarak, “Demokrasinin temel ayağı, vatandaş ve devlet arasında  köprü vazifesi gören ve bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getiren muhtarlarımızın gününü kutluyoruz. Göreve geldiğimiz 2009’dan bugüne kadar aralıksız kesintisiz tüm muhtarlarımızın muhtarlıkla ilgili işlerini yaparken araç gereçten sekretaryasına kadar üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bizler Sarıyer’in yerel yöneticileri olarak muhtarlarımıza her zaman önem verdik. Biliyoruz ki muhtarlarımız demokrasimizin vazgeçilmez kurumunun temsilcileridir. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın gününü kutluyoruz’ dedi.

Muhtarların oluşturduğu korunun seslendirdiği şarkılar büyük bir beğeni toplayınca şarkılar bir kez daha seslendirildi. Korunun seslendirdiği şarkıların ardından Cemil Sağyaşar da mini bir konser verdi. FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi