Güzel, gür ve bakımlı saçlar her zaman, her ortamda dikkat çekip kişinin özgüvenini artırırken dökülmüş saçlar bireylerin psikolojisinde derin yaralar açabilir ve kişinin kendine olan saygısını yitirmesine neden olabilir. Buna rağmen dökülen saçlar karşısında bireylerin başvuracağı çeşitli çareler de yok değil. Saçları dökülen kadın ya da erkeklerin son zamanlarda çokça tercih ettiği protez saç konusunda Premium protez saç sistemini Türkiye’ye getiren Platin Hair’in kurucusu Selahattin Filiz ile konuştuk.

Daha genç bir görünüm

Saç protezi nedir biraz anlatır mısınız?

Protez saç profesyonel uzmanlar tarafından ölçülendirme yapılan ve yüzde yüz insan saçı dokusundan gelişmiş teknik yöntemlerle üretilmekte olan saç protezinin özel yapıştırıcılarla saçsız ya da seyrek olan saç bölgelerine yerleştirilip şekillendirilmekte olan yönteme denilir. Tıbbi operasyon gereği duyulmayan ve memnun kalınmadığı takdirde geri dönüşü mümkün hijyenik, kullanım açısından sorunsuz, dayanıklılık açısından sağlam ve estetik görüntüye kavuşturan bir uygulamadır. Protez saç için uygulanan alt yapı hava ve su geçirebilir, kullanımı gerçek saçınız gibidir. Premium sitemi Türkiye’ye getiren Platin Hair’dir. Ancak bazı firmalar Premium sistem adı altında sahte ürünler kullanıyor ve insanları kandırıyor. Protez saç yaptırmak isteyenlerin kesinlikle buna dikkat etmeleri gerekiyor.

Değişim baştan başlatabilirsiniz

Peki protez saç uygulamasının tekniklerinden söz eder misiniz?

Protez saç sektöründe farklı yapıda protez saçlar ve farklı teknikler kullanılır. Bu nedenle, saç protezini hangi merkezde yaptırdığınız çok önemlidir. Saç protezinizin tamamen doğal görünmesini ve kalıcı olmasını istiyorsanız, hangi merkezde, hangi teknik uygulanarak saç protezi uygulaması yaptıracağınıza çok dikkat etmelisiniz. Yanlış uygulamalar nedeniyle saçınız yapay görünebilir ve kısa sürede kullanılmaz hale gelebilir.  Bizim uyguladığımız yöntemde kesinlikle yüzde yüz doğal saç kullanılmakta. Protez saç ile kendi değişiminizi baştan başlatabilirsiniz.

Bu işlemin uygulama aşaması nasıldır?

Saç protezinden memnun kalınabilmesi açısından kesinlikle bu uygulamayı deneyimli ellere ve uzman ellere yaptırmalısınız. Bu şekilde memnuniyetiniz artarken hijyen açısından da sağlığınız korunmuş olur. Protez saçın yerleştirme aşamasının ilk basamağını oluşturmakta olan ölçülendirme işleminde saç olmayan yerlerin simetrik açıdan saç tasarımına uygun bir kalıbı oluşturulur. Saçın rengi, inceliği ve kalınlığı belirlenir. Ölçülendirme aşamasının ardından protez saçın yerleştirilmesi aşaması gelir ki protez özel solüsyonla başa sabitlenir. Bu aşamalardan sonra saçın bireylerin istediği modele göre kesilmesi ve biçimlendirilmesi gelir. Saç kesiminden sonra işlem tamamlanır ve kişi yeni görünümünün tadını çıkarabilir.

Protezde saç ekimi gibi cerrahi müdahale yok

Saç ekimi ve saç protezi arasında ne gibi farklar var?

Saç protezi, saç ekiminden beklenen tüm faydaları sağladığı gibi, herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmayan ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Saç protezi, kalıcılık, yüzde yüz doğal görünüm, her ortamda rahat kullanım gibi birçok talebi fazlasıyla karşılayan modern ve sağlıklı bir yöntemdir. Saç ekimi öncelikli olarak cerrahi bir operasyondur. Saç ekimi yapılan kişinin bir hazırlık süreci ve işlem yapıldıktan sonra da bir tedavi süreci bulunmakta. Protez saçta ise iki saat gibi bir sürede hayal edilen saça kavuşuluyor. Herhangi bir tedavi süreci yok, işlem yapıldıktan sonra yepyeni görünüm ile gündelik hayatınıza dönebiliyorsunuz.  Saç ekimi ile protez maliyet olarak da kıyaslanamaz, en basit saç ekimi 10 bin TL’nin altında değilken protez saç bu fiyatının hemen hemen üçte biri kadar.

Protez saç kesinlikle peruk değildir

Peruk ve protez arasında ne gibi farklar var?

Önemli konulardan biri de bu. İnsanların büyük çoğunluğu peruk ile protezi birbirine karıştırıyor. İkisi kesinlikle aynı şeyler değil. Protez kesinlikle peruk değildir. Peruk tamamen sentetik maddelerden yapılan bir şey. Alıp kullandıklarında bir rüzgar çıktığında kafadan uçacak bir şeydir. Protezde böyle bir şey yok.  Protez saç ile kişi normal saçı ile neler yapabiliyorsa aynı şeyleri yapabilir. Duşa ve denize girebilir, günlük hiçbir rutininde sıkıntı yaşamaz. Dikkat edilmesi gereken tek şey, ayda bir kez bakımı yapmaktır.

Editör: Haber Merkezi