2020 yılı kasım ayında Gelecek Partisi’nin ilan ettiği “Tam demokrasi için güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisiyle ilgili İstanbul İl Başkanlığı bir seminer düzenledi. Seminer Beşiktaş Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Serap Yazıcı tarafından verilen seminerde güçlendirilirmiş parlamenter sistemin boyutları ele alındı.

“TEK AKILLA YÖNETİLEN SİSTEM DEĞİL, ORTAK AKILLA YÖNETİLEN SİSTEME İHTİYAÇ VAR”

Seminer öncesinde konuşma yapan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise “‘Tam demokrasi için güçlendirilmiş parlamenter sistem’ modelini bugün İstanbul’da paylaşmak istedik.  Bu program bir başlangıç İstanbul’da farklı etkinlikler ile önerimizi konuşmaya devam edeceğiz. Tabii biz Türkiye’de siyasetin en önemli eksiklerinden bir tanesini çözüm odaklı siyaset anlayışı olduğunu düşünüyoruz. Biz parti olarak da bu anlayış içerisinde olduk.  Türkiye’de sistem ile ilgili sorunu üç yıldır hep beraber yaşadık. Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin toplumun dokusuyla uyuşmadığı gibi önümüzde net bir tablo var. Tek akılla yönetilen sistem değil, ortak akılla yönetilen sisteme ihtiyaç duyduğumuz ortadadır. Yeni bir sisteme nasıl geçeceğimizi hiçbir siyaset partisi öngörmemiştir. Gelecek Partisi anayasa hukukçularının başkanlığında hazırladığı ‘Tam demokrasi için güçlendirilmiş parlamenter sistem’ modelini 9 Kasım 2020 yılında kamuoyuna paylaştı. Bu Türkiye siyasetinin geleceği için önemli bir kazanım olarak görüyoruz. İstanbul’da bu konuyu güçlü bir şekilde konuşmaya devam edeceğiz. 

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin’in ev sahibi olduğu seminerde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Serap Yazıcı konuşmacı olarak bulundu. Seminere, İlçe başkanları, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Seminer sonunda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Serap Yazıcı seyircilerden gelen soruları cevapladı. SÜLEYMAN ÇAY

Editör: Haber Merkezi