Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, görevden alınan Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü ve idealist bir kişiliğe sahip olduğu için görevden alınıp soruşturma açıldığını iddia etti.

ADIGÜZEL “REKABET KURUMU DA FERRERO'NUN PARTNERİ OLMUŞTUR” - Ünye Net  Haber/Çakır Medya/A52 Tv

“KONUŞMADAN RAHATSIZ OLDUKLARI İÇİN KAYMAKAMI ŞİKAYET ETMİŞLER”

Adıgüzel, Kaymakam Miraç Akbulut’un açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında, defalarca Atatürk ve Cumhuriyet sözlerini kullandığını ancak bir kez dahi Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmadığını söyleyerek, “Kaymakam Akbulut, konuşmasında Cumhuriyetin getirdiği kazanımları anlatırken, bir bölümünde Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. İlçede etkili olan AKP’ye yakın tarikatlar var. AKP’liler ve bunlar konuşmadan rahatsız oldukları için kaymakamı şikayet etmişler.” dedi.

“ATATÜRK VE CUMHURİYET MARŞLARI ÇALINMASI GEREKÇELERİYLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞI İDDİA EDİLMEKTEDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Torun, “Ordu’nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut, herhangi bir somut gerekçe gösterilmeden görevinden uzaklaştırılmıştır. Akbulut’un, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden övgüyle bahseden konuşması, törenlere muhalefet temsilcilerini davet etmesi ve törenlerde Atatürk ve Cumhuriyet marşları çalınması gerekçeleriyle görevden uzaklaştırıldığı iddia edilmektedir.” dedi.

Seyit Torun kimdir? Seyit Torun nereli, kaç yaşında? Seyit Torun görevi  nedir? - Haberler

Torun, İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti:

 “Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılma gerekçesi nedir? Ordu’daki Adalet ve Kalkınma Partili yöneticiler tarafından, Akbulut hakkında herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur? Kaymakam Akbulut hakkında, ilçede düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili herhangi bir şikâyet ya da soruşturma unsuru bulunmakta mıdır?”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan iddia ve haberler üzerine Ordu Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kaymakam Akbulut'un "görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu" gerekçe gösterildi.

Valilik açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında "Ordu Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı" yönünde gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.

TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir."

Editör: Haber Merkezi