Üsküdar Belediyesi Nisan ayı 2. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Ekrem Baki’n başkanlığında toplandı. Bir önceki toplantı tutanağının okutulması, yazılı ve sözlü önergelerin alınması ve gündem maddelerinin oylanması ile başlayan toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi CHP),Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve İyi Parti grup başkan vekillerinin faaliyet raporu ile ilgili görüşlerinin beyanı ardından söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yapılan faaliyetleri anlattı.

Türkmen meclis konuşmasında, ’’ Öncellikli olarak geçtiğimiz iki yıldaki faaliyet raporu pandemi süresinin çok yoğun yaşandığı bir dönemde tahsis edildi. Pandemi süresinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu, Allahtan hepsine rahmet diliyorum dedi. Sözlerine devam eden Türkmen mübarek ramazan ayı içerisindeyiz, ramazan ayınızı tebrik ediyorum dedi. 2021 yılı manevi gölgesinde geçse de,Üsküdar belediyesi olarak hız kesmeden, ara vermeden, bir rehavete kapılmadan işlerimizi planladığımız şekilde, çalışma arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz.O psikolojik huzurla karşınızdayız, diyerek sözlerine devam etti. Geçtiğimiz hafta yerel seçimlerin üçüncü yılı dolayısıyla sayın Binali Yıldırım'ında katılımları ile bir program gerçekleştirdik. Üç yıldır yaptığımız faaliyetlerimizi Çavuşdere spor salonunda halkımızın da katılımıyla sergiledik.Türkmen sözlerine İstanbul’un otuz dokuz ilçelerinden biri olan, Üsküdar’ın nüfus ve ekonomi yönünden ilk sıralarında olduğunu söyledi. "Yaptığımız projeleri gerek İstanbul gerek Türkiye den gelen vatandaşlarında takdir ettiğini duyuyoruz, bu işler insan yönetimi, para yönetimi ve zaman yönetimini planlamaktan geçiyor. Eğer bu üç başlıkta başarılı olursanız, günün sonunda başarı sistemi demektir. Üsküdar belediyesinin 2021 yılı bütçesi, ortalama otuz, otuz beş milyon olarak ön görülmüştür. Ek bütçe ile birlikte yılın sonunda gelir ve gider bütçesini, dokuz yüz otuz beş milyon olarak tahmin etmişiz, giderimiz dokuz yüz iki milyon olarak tahminlerimizden daha az bir bütçe, gelirimiz dokuz yüz altmış sekiz milyon olmuştur.

Türkmen; İstanbul büyük şehir belediyesi seçim öncesi söylediği projelerini şuanda vaat olarak beklemekte, eğer bir ekibiniz bir kadronuz, bir derdiniz yoksa bir takım algı oyunları, göz boyamakla bu iş yürümez diyerek eleştiride bulundu. İstanbul büyük şehir belediyesi millet ittifakı olarak yürütülüyor. Seçim öncesi vaat etleri olan belediyeler uç yıldır sadece kitapçıklar arasında bekliyor. İstanbul büyük şehir belediyesinin seçim öncesi Üsküdar için projelerini söylediği hiçbir şey şuana kadar gündemde yok. Haksızlıkta etmeyelim bu üç yılda kaymakamlık binamızın önündeki ana cadde ve çevre düzenlemesini yaptı. Ama biz Üsküdar belediyesi olarak bu üç yılda,  pandemi sıkıntısına rağmen, caddeler, camiler, okullar, çeşmeler, hastaneler, parklar, yollar sosyal ve kültürel hizmetler konusunda tam gazdevam ediyoruz dedi.

Validebağkorusu gündemimizde projelerimiz devam ediyor. Muhalefet bu konu ile ilgili peşkeş çekeceğimizi rant sağlayacağımızı söylüyor. Burası çöplük içinde biz burayı düzenlemek topluma uygun sosyal projelimizi uygulamak istiyoruz. Sayın İmamoğlu buraya gelerek incelemelerde bulundu, fakat canını zor kurtardı dedi, Türkmen yaptığı ithamlar üzerine CHP ve İYİ partili meclis üyelerinden büyük tepki gördü. Cumhuriyet halk partisi Üsküdar ilçe başkanı yapılan suçlamaları ret ederken ‘’ sayın başkan lafını bil de konuş yalan yanlış kelimeler kullanma diyerek protesto etti.’’

Türkmen; Üsküdar bir eğitim şehridir burası turizm şehridir diyerek, biz büyük şehrin ve bakanlıkları beklemeden onlardan önce biz Üsküdar belediyesi olarak hizmetlerimizi yapmaya çalışıyoruz dedi. Türkmen Çamlıca’daki anten teneke kirliliğini kaldırdık İstanbulumuza yakışır kule yaptık, çalıcıdaki görüntü kirliliğinin kaldırdık dedi, CHP meclis üyelerinden gelen tepki ile sözlerinde düzeltme yapan Türkmen biz sadece kulenin etrafını düzenlemelerini yaptık diyerek konuşmasını düzeltti. Allah’ın izni ile 2013te ve 2014 de daha fazla oy alarak önce İstanbul sonra Üsküdar olmak üzere hizmet etmeye devam edeceğiz dedi. 2013 Türkiye’de, 2014 İstanbul’da cumhur ittifakı olarak hedefimiz %60 artı 1 olarak devam ettirmektir dedi, teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Üsküdar belediyesi müteahhitliğe mi başladı

Üsküdar Cumhuriyet Halk Partili  (CHP) meclis üyesi Aziz Yağmur söz alarak konuşmasın da, ‘’ 2021 yılı faaliyet raporları düzenlenmek üzere söz almış durumdayım. Son iki yıl pandemi süresinde ekonomi zorluklarla geçmiştir. Sağlık sorunları ve geçim sorunları le boğuşurken, son üç ay ekonomi yokuş aşağı gitmiş, dolar kuru on sekiz lirayı görmüştür. Aralık ayı enflasyon % 36 olmuştur. Şuan TÜİK rakamlarına göre % 61, bağımsız kuruşlara göre % 142 enflasyon ağır şekilde etkisini hissettirmiştir. Tüm bunların ışığında, İstanbul’da metrekare nüfus yoğunluğu, verilen hizmetler karşılaştırıldığında en büyük bütçeye sahip, Üsküdar belediyesi ne yaptı ne yapamadı?

 Her zamanki gibi ek bütçe yaptı 2021 yılı onaylanan gider bütçesi sekiz yüz yirmi beş milyon olan yüz on milyon ek bütçe ile dokuz yüz otuz beş milyon bütçeyi bulmuştur. Tüketime yönelik mal ve hizmet alımlarıdır.SIDIKA BAYLAN

Editör: Haber Merkezi