Çevre dostu projeler ile bilinen Üsküdar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 16. Yıl Mor Salkım Şenliği’ni bu sene de devam ettirdi. Mihrimah Sultan Camii önünde gerçekleşen etkinlikte binlerce fidanlar dikildi.

Doğal güzellikleri ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen şenliğe; Ev sahibi olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

“MOR SALKIMIN GÜZELLİĞİ ÜSKÜDAR’I SARACAK”

Şenliğin açılışında konuşan Türkmen, "Üsküdar'ı Üsküdar yapan en başta doğal güzellikleri. Her şehre nasip olmayacak bir coğrafya avantajımız var. Üsküdar’ın tüm güzelliklerinin yanı sıra mor salkımları da güzel şehrimizin sembolü haline geldi. Nisan sonu ve Mayıs ayı Üsküdar’da mor salkım zamanı demektir. Evler, balkonlar, yollar, bahçeler taptaze açmış mor salkımlarla muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Çok güzel öneriler de geldi değerli büyüklerimizden. Başta Nakkaştepe olmak üzere millet bahçelerimizi de baştan aşağıya mor salkımlarla donatacağız. Ayrıca inşallah gelecek seneden itibaren Mor salkım Festivali de organize edelim diyoruz. Mor salkımın güzelliği ve coşkusu Üsküdar’ımızı daha da sarıp sarmalayacak. " dedi.

Konuşmaların ardından tarihi Mihrimah Sultan Cami önüne mor salkım fideleri dikildi. Daha sonra Türkmen ve protokoldeki isimler binlerce Üsküdarlıya 5 bin civarında mor salkım fidesi dağıtıldı.SIDIKA BAYLAN

Editör: Haber Merkezi