Kadıköy Belediyesi’nin içerisinde olduğu operasyonda kamu görevlilerinin rüşvet alması ihbarı araştıran ekipler takip çalışmasını yaptı. Deliller doğrultusunda 5 İlde eş zamanlı düzenlenen operasyonda yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle birçok belediye personelleri gözaltına alındı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kamuoyunda yansıyan ‘rüşvet operasyonu’ haberlerine ilişkin siyasi bir operasyon olarak nitelendirdi. AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya ise belediye önüne gelerek operasyon hakkında açıklama yaptı. Belediye Başkanı Odabaşı’nın ‘gözaltına alınanlardan çok küçük bir kısmı belediye çalışanı’ sözünü hatırlatarak, “Sözler geçiştirilemeyecek kadar büyük ve önemli bir olaydır. Şimdi sayın başkana soruyoruz. Acaba daha kaç tane belediye çalışanının gözaltına alınması gerekiyor ki başkan için önem arz etsin? Biz AK Parti Kadıköy ilçe teşkilatı olarak bu olayı önemsiyoruz ve ucu nereye dokunursa dokunsun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Neredeyse her hafta adı skandallarla anılan Kadıköy Belediyesi'nde bugün de örgütlü yolsuzluk, rüşvet, resmi belgede sahtecilik haberleri ile güne uyandık. Olay tabii çok sıcak hukuki süreç devam ediyor şu an gözaltına alınan 54’ü memur olmak üzere toplam 224 kişi İstanbul Vatan'daki Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında, ifade veriyorlar. İfadelerin tamamlanması sonrasında savcılık ve gerekirse Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklanma talepleri olabilir. Yine verilen ifadelere göre yeni gözaltılar da olabilir. Şu an için dosyada gizlilik kararı var. Savcılıkta hangi delillerin olduğunu bilmiyoruz. Görüntü kaydı, video, ses, dinleme kayıtları olabilir. Tüm bunlarla birlikte dosya şekillenecek ve muhtemelen ceza davası açılacaktır.

İşin hukuki boyutu bu olmakla birlikte bizim burada değinmemiz gereken önemli birkaç husus var. Şu an bizlere de ulaşan iddialara göre bazı müdürlerin üniversite diplomasının sahte olduğu, bunlardan bir tanesinin Zabıta Müdürü olduğu, o kişinin de bir belediye başkan yardımcısının akrabası olduğu, yine bar işleten bir esnafın ve birçok esnafın gözaltında olduğu, Yapı Kontrolden ve Proje Onaydan gözaltına alınanlar olduğu, bir önceki Belediye Başkanı tarafından yolsuz davranışları sebebiyle işten çıkarılan kişilerin tekrar bu yönetimle birlikte işe alındığı ve şuan bunların da gözaltında olduğu iddiaları var.

Daha önce bu konular ile ilgili bir kısım iddialar partimizce Belediye Meclisine taşınmış, ancak Yönetimce bu konularda gerekli tedbirler alınmamıştır. Olaylar bir kartopu misali büyüyerek bu günlere gelinmiştir. İşin ucu nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Ancak tek bir gerçek var ki o da altında çalışan onlarca kişi böyle bir olaya karışırken Belediye Başkanı ne iş yapar? Bu konulardan nasıl haberdar olmaz ve düzeltemez. Bu nasıl yönetim zafiyetidir. Bu nasıl bir beceriksizliktir. Ama biz buna şaşırmıyoruz. Çünkü zaten Belediye Başkanı’nın grev, çöp, yol yapım, sosyal belediyecilik gibi birçok olayda Belediyeyi yönetemediğini defalarca gözlemledik ve kamuoyuna duyurduk.

Bugün burada yaşanan bu olay, küçümsenecek, üzeri örtülecek bir olay değildir. 54 belediye çalışanının gözaltına alınmış olması gerçeğine rağmen Belediye Başkanının bugün söylediği “gözaltına alınanlardan çok küçük bir kısmı belediye çalışanı” sözleri ile geçiştirilemeyecek kadar büyük ve önemli bir olaydır. Şimdi Sn. başkana soruyoruz. Acaba daha kaç tane belediye çalışanının gözaltına alınması gerekiyor ki başkan için önem arz etsin. Biz AK Parti Kadıköy ilçe teşkilatı olarak bu olayı önemsiyoruz ve ucu nereye dokunursa dokunsun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Basın açıklamamız için buraya teşrif eden siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.SIDIKA BAYLAN-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi