İlçe ve il başkanlığında oy kullanacak olan delegelerin belirlenmesi için Zeytinburnu'nda da delege seçimleri başladı.  

13 mahalleye sahip olan Zeytinburnu'da, Seyitnizam, Merkezefendi,Telsiz, Beştelsiz, Maltepe, Çırpıcı olmak üzere 6 mahallede delege seçimleri tamamlandı. 
Seçimi tamamlanan 6 mahallenin 3'üne Beyaz ve Mavi olmak üzere 2 liste girerken, diğer 3 mahallede de Beyaz liste tek başına yarıştı. Seçim sonuçlarına göre Mavi Liste seçimin galibi oldu. 



Mahallelere göre seçim sonuçları ve Delege sayısı
Beştelsiz; Mavi Liste: 121, Beyaz Liste: 63/ 32 Delege
Merkezefendi; Mavi Liste: 87, Beyaz Liste: 73/ 25 Delege
Telsiz; Mavi Liste: 164, Beyaz Liste: 63/ 45 Delege
Seyitnizam; Mavi Liste: 105/27 Delege
Maltepe; Mavi Liste: 3/ 2 Delege
Çırpıcı; Mavi Liste: 127/ 35 Delege


Seçim sonrası Zeytinburnulu partililer ilçe binasına gelerek seçim değerlendirmesi yaptı. İlçe Başkanı Barbaros Doğruel, seçime tek yada on listeylede girilse, durumun muhalifler listesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Hepimiz aynı davanın insanlarıyız. Parti içi seçimin kazananı yada kaybedeni olmaz. Ortak hedefimiz Zeytinburnu'nda CHP iktidarıdır" dedi. 
İlçe Başkanlığında adı geçen ve Milletvekili seçimlerine aday olmak için ilçe başkanlığından ayrılan Metin Doğan'da, ülkenin son durum değerlendirmesini yaparak, "Bir olmalıyız, diri olmalıyız" diyerek düşüncelerini ifade etti.
Seçim sonrası konuşan İBB ve İlçe Meclis Üyesi Özgür Aydın'da "Sol değerlere gönül veren ve inanan yoldaşlarımızla birlikte mahallelerimizde demokrasi şöleni yaşadık. Partimiz güçlenerek seçimlere hazırlanıyor" dedi. 

Selvi Sarıtaç 



Editör: Haber Merkezi